Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

10 SUV με πολύ χαμηλή κατανάλωση

Διαβάστηκε από 11262 αναγνώστες - 17/11/2020

Ψάχνετε SUV για οικονομική οδήγηση και μικρή κατανάλωση καυσίμου; Τεστάρουμε δέκα μοντέλα σε τρεις διαφορετικές διαδρομές και σάς παρουσιάζουμε όσα πρέπει να ξέρετε.

Ισχύει ότι τα SUV είναι αποκλειστικά αυτοκίνητα μεγάλου κόστους, ειδικά όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου; Σίγουρα, πολλά από τα συγκεκριμένα μοντέλα «πονούν» την τσέπη μας. Εξάλλου, το μεγάλο τους μέγεθος που συνδυάζει χαρακτηριστικά on και off road κίνησης συνήθως χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα βενζίνης ή πετρελαίου. 
 
Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις που εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό και ξεχωρίζουν για το οικονομικό τους προφίλ στο ζήτημα της κατανάλωσης. Η Auto Bild δοκιμάζει 10 SUV και αξιολογεί το πόσο γρήγορα καταναλώνουν καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα.
 
Η δοκιμή ολοκληρώθηκε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αρχικά, τα 10 SUV έκαναν μία συνολική διαδρομή 155 χιλιομέτρων. Η δοκιμή διαχωρίστηκε σε οδήγηση 61 χιλιομέτρων σε επαρχιακούς δρόμους, 40 χιλιομέτρων μέσα σε αστικό περιβάλλον και άλλων 54 χιλιομέτρων σε τμήμα δρόμου ταχείας κυκλοφορίας. Σε σχέση με την συμπεριφορά οδήγησης, κινήθηκε τόσο με επιθετικό όσο και με συμβατικό στυλ, εφαρμόζοντας πάντα ένα καθορισμένο όριο ταχύτητας. Προκειμένου να γίνει απόλυτα ακριβής καταγραφή της κατανάλωσης, η δεξαμενή καυσίμου των SUV γεμίζει μέχρι το χείλος πριν και μετά την δοκιμή, με τον μέσο όρο να υπολογίζεται από την ποσότητα που συμπληρώθηκε στην δεύτερη στάση.
 
Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την εκάστοτε μάρκα, σε κάθε αυτοκίνητο η κατανάλωση μπορεί να διαφέρει από την οδηγική συμπεριφορά του καθενός ξεχωριστά. Πάμε να δούμε τα 10 SUV που παραμένουν οικονομικά ανεξαρτήτως του όγκου τους.
 
Hyundai Kona


 
To Hyundai Kona κυκλοφορεί για λογαριασμό της κορεατικής μάρκας από τα τέλη του 2017. Έχει μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα και ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της κατηγορίας του για την πλαστική επένδυση και τις εντυπωσιακά στενές υποδοχές των προβολέων του. Ακόμη και αν δεν αρέσει σε κάποιον ο υπερβολικός του σχεδιασμός, σίγουρα δεν θα μείνει απογοητευμένος από τον οικονομικό του χαρακτήρα. Όποιος αγοράσει το μικρό SUV με τον diesel κινητήρα ισχύος 115 ίππων θα διαπιστώσει κατά μέσο όρο κατανάλωση ελάχιστα πάνω από πέντε λίτρα! Αναλογία που αξίζει της προσοχής μας από την στιγμή που το Hyundai Kona ζυγίζει πάνω από 1,2 τόνους.
 
BMW X2


 
Ένα ακόμη αυτοκίνητο με ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, το BMW X2, καταναλώνει περίπου έξι λίτρα καυσίμου. Το SUV coupe, που είναι βασισμένο στην σειρά X1, έχει στην βασική έκδοση sDrive 18d ιπποδύναμη 150 άλογα. Κυκλοφορεί τόσο με κίνηση στους μπροστά τροχούς όσο και σαν τετρακίνητο, με το κόστος να προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Δεδομένα, πάντως, έχουμε να κάνουμε με ένα compact premium μοντέλο, με σπουδαίες παροχές, ευελιξία, πολλή άνεση και εξασφαλισμένη οδηγική απόλαυση.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις