Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
14 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε το νέο Leon με Astra, Ceed και Impreza

Διαβάστηκε από 125052 αναγνώστες - 21/1/2021

Κινητικότητα στη μικρομεσαία κατηγορία: Το νέο SEAT Leon συναντά στην πρώτη σύγκρισή του ως βενζινοκίνητο με 150 PS και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τα KIA Ceed, Opel Astra και Subaru Impreza.

Το πολύ φρέσκο Seat Leon, ως άμεσος συγγενής του... Best seller από το Wolfsburg (ξέρετε ποιο είναι αυτό), στην αρχή της εμπορικής πορείας του κάνει την εμφάνισή του ως eTSI 1.5 με 150 PS, mild hybrid υποστήριξη και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το ισπανικό μοντέλο επιθυμεί ό,τι έκανε το KΙΑ Ceed ήδη στο παρελθόν: να είναι το καλύτερο μεταξύ των μικρομεσαίων. Μάλιστα, για να μην εγκαταλείψουν τον τίτλο άδοξα, οι Κορεάτες στέλνουν στη δοκιμή μας το Ceed με τον αποδεδειγμένα καλό κινητήρα 1.4 T-GDI με 140 PS, αλλά και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το Opel Astra θα ήθελε επίσης να επιστρέψει στην κορυφή. Ίσως να τα καταφέρει με τον κινητήρα 1.4 Turbo των 145 PS, ο οποίος ως τρίκυλινδρος και με ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλλόμενης σχέσης χρησιμοποιεί ένα μάλλον ασυνήθιστο συνδυασμό «κινητήρα/συστήματος μετάδοσης».



Τέλος, το σενάριό μας γίνεται ακόμα πιο... εξωτικό με το Subaru Impreza. Το ιαπωνικό μοντέλο όχι μόνο τηρεί την παράδοση με την τετρακίνηση (όλες οι άλλες προτάσεις είναι προσθιοκίνητες), αλλά και ο e-Boxer κινητήρας του βασίζεται επίσης στην ηλεκτρική υποστήριξη. Η ισχύς των 150 PS του δίλιτρου κινητήρα υποβοηθάται από 17 ηλεκτρικά PS και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 0,6 kWh, στοιχεία που επιτρέπουν, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση. Και όπως στο Opel Astra, έτσι και στο Subaru Impreza η ισχύς φτάνει στους κινητήριους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

Το θέμα μας θα μπορούσε να έχει τίτλο «τέσσερις ενδιαφέρουσες εναλλακτικές στην εξαιρετικά ανταγωνιστική μικρομεσαία κατηγορία». Η σύγκριση μας διευκρινίζει ποια πραγματικά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Γυρίστε απλώς τη σελίδα...

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις