Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κόστος-Κατάταξη-Συμπέρασμα

Διαβάστηκε από 27762 αναγνώστες - 12/4/2021

Με βάση τα δεδομένα των τιμοκαταλόγων στην ελληνική αγορά, μία GLA είναι στις αρχικές εκδόσεις κατά περίπου 4.500 ευρώ πιο ακριβή σε σχέση ένα Countryman. Ωστόσο, η Mercedes μπορεί να δώσει στον ενδιαφερόμενο γι αυτήν μερικές μικρές δόσεις παρηγοριάς. Η κατά πολύ περισσότερη τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού, ο υψηλότερης ποιότητας εξοπλισμός άνεσης και ένα πολύ πιο ογκώδες «πακέτο» πολυμέσων, πλοήγησης και τεχνολογίας τηλεφώνων θέτουν το σύνολο μόνο σε προοπτική. Επειδή, σε αντίθεση με την Benz, το MINI διαθέτει περισσότερη τεχνολογία ασφάλειας στο αυτοκίνητο. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μόναχο, εγκαθιστά τα φώτα LED εκ των προτέρων και περιλαμβάνει επίσης ένα head-up-display σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο σύστημα πλοήγησης, που ονομάζεται "plus". Στην GLA, αυτά είναι extra. Το MINI είναι επίσης πιο προσιτό σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και τα πάγια έξοδα. Επομένως, η MINI παρέχει περισσότερο plug-in- αυτοκίνητο για τα λεφτά του, ενώ η Mercedes GLA συγκεντρώνει περισσότερους βαθμούς και, τελικά, επικρατεί.

Κατάταξη:
1. Mercedes GLA 250 e: Ασφαλής, άνετη και καλή ακόμα και για μεγάλες διαδρομές. Αλλά κάποιες μικρές ιδιοτροπίες μπερδεύουν το χρήστη κατά το χειρισμό.
2. MINI Cooper SE Countryman: Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται αρμονικά. Πιο στενό αυτοκίνητο και πιο… γκρινιάρικο και γι αυτό πιο προσιτό.

Συμπέρασμα
Ακόμα κι αν το σετ κινητήρων δεν είναι ένα από τα τεχνολογικά εκθέματα, για τα οποία κομπάζει η Mercedes, η GLA είναι ένα πετυχημένο αυτοκίνητο. Σίγουρα, δεν επιτυγχάνει τις πολύ… αισιόδοξες κατά WLTP τιμές κατανάλωσης, όπως ούτε και το MINI. Επιπλέον, το Countryman μοιάζει με αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας. Επομένως, μια ξεκάθαρη νίκη για την GLA.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει