Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δύναμη και επιδόσεις για τα 3 μοντέλα

Δύναμη και επιδόσεις για τα 3 μοντέλα

20/12/2023

Αλλά όπως είπαμε, η πιθανότητα κάποιο από τα τρία σπορ αυτοκίνητα να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων είναι μικρή, και είναι σαφώς πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί για μακρινά ταξίδια με μικρές αποσκευές και «ανήσυχες» ορέξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι κινητήρες υπόσχονται οδηγική απόλαυση με χαμηλή κατανάλωση λόγω καυσίμου.

Η Mercedes CLE 220d παίρνει κίνηση από ένα ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο diesel μοτέρ με μεταβλητή γεωμετρίας τουρμπίνα που είναι πλούσιο σε όλο το φάσμα, ακόμα κι όταν η βελόνα των στροφών βρίσκεται αρκετά χαμηλά. Με τον ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει 23 ίππους και επιπλέον 200 Nm ροπής, η συνολική ισχύς φτάνει τους 190 + 23 ίππους και τα 440 Νm ροπής, ενώ στη λογική της ήπιας υβριδικής υποβοήθησης 48 volt κινείται κι ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας της 420d, ο οποίος αποδίδει 190 + 11 ίππους με 400 Nm ροπής.



Ο πιο «απαρχαιωμένος» μιας και φέρει τεχνολογία 12 volt είναι ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας του Audi A5 40 TDI quattro που όμως δε στερείται απόδοσης. Συγκεκριμένη η ισχύς του φτάνει τους 204 ίππους και τα 400 Nm ροπής, ενώ σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του διαθέτει τετρακίνηση, όταν οι άλλοι 2 στέλνουν την δύναμη αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Οι πανομοιότυπες ιπποδυνάμεις αντικατοπτρίζονται και στις μετρήσεις, με το Audi να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7 δλ, η BMW στα 7,3 δλ. και η Mercedes στα 7,8 δλ., με τη μικρή διαφορά της τελευταίας να οφείλεται στα επιπλέον 200 κιλά βάρος που πρέπει να μεταφέρει σε σχέση με τα υπόλοιπα, αφού αγγίζει τους 2,3 τόνους. Ωστόσο για να πιάσει το Α5 την τελική των 240 χλμ./ώρα, όπως η BMW και η Mercedes θα πρέπει να παραγγελθεί με άλλες ζάντες κι ελαστικά από την αρχή διότι αλλιώς η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χ.α.ω.
 

Σελ.
1
Diesel Coupé σε μονομαχία
Σελ.
2
Συγκρίνουμε Audi A5 40 TDI quattro, BMW 420d Coupé και Mercedes CLE 220d Coupé
Σελ.
3
Δύναμη και επιδόσεις για τα 3 μοντέλα
Σελ.
4
Σπορτίφ η BMW, ισορροπημένη η Mercedes, πιο χαμηλών τόνων το Audi
Σελ.
5
Μικρή κατανάλωση, γεμάτα τεχνολογία