Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Συγκρίνουμε Audi A5 40 TDI quattro, BMW 420d Coupé και Mercedes CLE 220d Coupé

Συγκρίνουμε Audi A5 40 TDI quattro, BMW 420d Coupé και Mercedes CLE 220d Coupé

20/12/2023

Με τα coupé με «καθαρόαιμους» κινητήρες εσωτερικής καύσης πετρελαίου να έχουν γίνει κάτι σαν τον μουσγκραβίτη, τον πιο σπάνιο πολύτιμο λίθο στον κόσμο, δεν θα μπορούσε να μην αδράξουμε την ευκαιρία με την παρουσίαση της πετρελαιοκίνητης Mercedes CLE για να κάνουμε ένα συγκριτικό που «μυρίζει» πολυτέλεια και πετρέλαιο. Απέναντι της βάζουμε την όχι και τόσο νέα BMW Σειρά 4 Coupé και το Audi A5, το οποίο έχει ήδη μερικά χρόνια στην πλάτη του.

Ξεχωριστά λόγω σχεδίασης και φιλοσοφίας

Μπορεί τα 3 μοντέλα να ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους, αλλά το καθένα έχει τα δικά του μοναδικά στοιχεία που το κάνουν να έχει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Η Mercedes είναι για εκείνους που πραγματικά δεν θέλουν να περνάνε απαρατήρητοι. Δυναμικό με ζάντες 19 ιντσών, μυώδες καπό, απίστευτα φαρδύ πίσω μέρος και το πιο στιβαρό στο μάτι, το μοντέλο με το αστέρι στη μάσκα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την επιβλητικότητα του.

Από την άλλη η BMW έχει μια πιο λεπτεπίλεπτη αγωνιστική εμφάνιση, με τα μεγάλα νεφρά στη μάσκα και τους αεραγωγούς στο προφυλακτήρα να τονίζουν τη sportif φιλοσοφία της που συμπληρώνεται από τις επίσης 19αρες ζάντες με διαφορετικής διάστασης ελαστικά. Το Audi είναι το πιο διακριτικό χωρίς την ύπαρξη φανταζί ή υπερβολικών στοιχείων, όντας μάλιστα και το πιο κοντό με μήκος 4,7 μ., τη στιγμή που η 4αρα είναι 7 εκατοστά μακρύτερη και η Mercedes 15. 



Μιας και μιλάμε για διαστάσεις, θα περάσουμε στις πίσω θέσεις των μοντέλων. Παρά το γεγονός ότι οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα και στα 3 χρειάζονται κάποια ακροβατικά προσόντα για να κάτσεις πίσω, όπου στην περίπτωση του Audi φαίνεται έντονα το πιο μικρό του μήκος, αφού ακόμα κι αν ο επιβάτης δεν ξεπερνάει το μέσο όρο σε ύψος θα νιώσει αρκετά στριμωγμένος. 

Η Mercedes και η BMW προσφέρουν περισσότερο χώρο, με την τελευταία, ωστόσο, να δίνει στους επιβάτες μια πιο αεράτη αίσθηση χώρου. Ωστόσο, τα coupé δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σαν καθαρά οικογενειακά αυτοκίνητα, άρα δύσκολα θα τα επιλέξει κάποιος για να κάνει με 4 επιβάτες ταξίδια, παρόλο που τα πορτ-μπαγκάζ είναι σίγουρα κατάλληλα για μεγάλες αποδράσεις. Το A5 εκπλήσσει με τα 450 λίτρα, η Σειρά 4 έχει 440 και η Mercedes 420, ενώ και στα τρία ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να αυξηθεί με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σελ.
1
Diesel Coupé σε μονομαχία
Σελ.
2
Συγκρίνουμε Audi A5 40 TDI quattro, BMW 420d Coupé και Mercedes CLE 220d Coupé
Σελ.
3
Δύναμη και επιδόσεις για τα 3 μοντέλα
Σελ.
4
Σπορτίφ η BMW, ισορροπημένη η Mercedes, πιο χαμηλών τόνων το Audi
Σελ.
5
Μικρή κατανάλωση, γεμάτα τεχνολογία