Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Διεξοδικός καθαρισμός

Διαβάστηκε από 14378 αναγνώστες - 10/6/2019

Αρχικά θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους θόλους. Είναι το επίφοβο μέρος για να κάνει την εμφάνισή της η διάβρωση και εν συνεχεία η σκουριά. Εργαστείτε τώρα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων το φθινόπωρο. Ένα ακόμα μέρος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι τα λάστιχα περιμετρικά των θυρών αλλά και αυτά των παραθύρων. Συγκεντρώνεται αρκετή βρωμιά και υγρασία που μπορεί να προκαλέσει το βούλωμα κάποιας εξόδου νερού και να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα κ την εισροή νερού μέσα στην πόρτα.

Το πλύσιμο «στο χέρι» είναι μια πολύ οικονομική και συνάμα αποτελεσματική λύση για να αφαιρεθούν αλάτια, λάσπες και ότι άλλο έχει πέσει κατά την διάρκεια του χειμώνα στο αυτοκίνητό μας. Με μικρό κόστος μπορούμε να αποφύγουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Ας δούμε πως θα απαλλαγούμε από τους χειμερινούς λεκέδες με 5 απλά βήματα.

1. Το πιεστικό νερού είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το έργο μας. Στοχεύστε και στις πιο κρυμμένες γωνίες του αυτοκινήτου ενώ όπου χρειαστεί βάλτε του χέρι για να απομακρύνεται την συγκεντρωμένη βρωμιά.



2. Οι αισθητήρες και οι κάμερες χρήζουν μεγάλης προσοχής. Αφού τα πλύνετε, στεγνώσετε με ένα πανάκι μικροινων ώστε να εξασφαλίσετε κορυφαία ορατότητα για τους συμμάχους του οδηγού.



3. Με ένα πανάκι καθαρίστε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων και τους εξωτερικούς καθρέπτες.



4. Οι θόλοι και οι ζάντες όπως είπαμε είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για να εμφανιστεί σκουριά. Φροντίστε ώστε να απομακρυνθεί πλήρως η συσσωρευμένη λάσπη και το χώμα των δρόμων.




5. Οι ζάντες χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα και ειδικό καθαριστικό. Να είστε συνεπής με τις οδηγίες καθώς το ειδικό καθαριστικό δεν πρέπει να μείνει περισσότερη ώρα από την προβλεπόμενη. Με ένα πινέλο μπορείτε να καθαρίσετε τα μπουλόνια.



Συμπέρασμα
Ο περιοδικός αλλά και διεξοδικός καθαρισμός του αυτοκινητου μας, είναι τόσο απαραίτητος όσο και η συντήρηση του.. Ακόμα και αν δεν το καθαρίζεις συχνά, τώρα είναι το απαραίτητο διάστημα, ώστε να το επαναφέρεις στην καθαρή μορφή του.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει