Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πώς να γλυτώσετε από τα θολωμένα τζάμια του αυτοκινήτου

Διαβάστηκε από 8988 αναγνώστες - 25/1/2021

Τα θολωμένα τζάμια του αυτοκινήτου μάς εκνευρίζουν και αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, αφού ελαττώνουν κατά πολύ, ή και εκμηδενίζουν εντελώς την ορατότητα. Δείτε τους τρόπους με τους οποίους θα εξαφανιστεί γρήγορα το πρόβλημα.

Τα θολωμένα τζάμια των αυτοκινήτων αποτελούν πρόβλημα πάνω από όλα το φθινόπωρο και το χειμώνα, αφού ο ψυχρός αέρας διαθέτει υγρασία. Κατά συνέπεια, τα κρύα τζάμια καλύπτονται από το εν λόγω συμπύκνωμα και παρατηρείται το γνωστό «θόλωμα». Εκτός αυτού, αν μπούμε στο αυτοκίνητο με βρεγμένα ρούχα, κάτι σύνηθες όταν βρέχει, η υγρασία μεταφέρεται στα παράθυρα, επιταχύνοντας το φαινόμενο. Τέλος, ακόμα και ο αέρας που εκπνέουμε, οι χαλασμένες τσιμούχες ή οι μπλοκαρισμένοι αεραγωγοί φροντίζουν επίσης έτσι, ώστε ο αέρας στο αυτοκίνητο να γίνεται υγρός.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό να έχει απομακρύνει κανείς την υγρασία από τα τζάμια προτού αρχίσει μια διαδρομή, προκειμένου να μην θολώσουν αυτά στην πορεία, και να έχει καλή ορατότητα από την αρχή. Η AUTO BILD σας παρουσιάζει με ποιους τρόπους θα απαλλαγείτε γρήγορα από το πρόβλημα των θολωμένων τζαμιών.

Έτσι θα ξεθολώσετε άμεσα τα τζάμια του αυτοκινήτου σας
Κατεβάστε τα παράθυρα: Ακόμα κι αν δεν ακούγεται τόσο βολικό, ιδιαίτερα σε πολύ κρύο καιρό, θα βοηθηθείτε αν ανοίξετε λίγο το παράθυρο. Στη συνέχεια, θα μπορεί να διαφύγει έξω ο ζεστός, υγρός αέρας από την αναπνοή μας, ο οποίος διαφορετικά θα μπορούσε να θολώσει τα παράθυρα ακόμα πιο γρήγορα.

Θέστε σε λειτουργία τη θέρμανση και τον ανεμιστήρα: Ρυθμίστε τους διακόπτες του ανεμιστήρα και ρύθμισης της θερμοκρασίας στο ανώτερο επίπεδο και κατευθύνετε τη ροή του αέρα εξ ολοκλήρου προς το παρμπρίζ. Αν τα ακροφύσια του αερισμού στην κεντρική κονσόλα είναι κλειστά, σχεδόν το σύνολο του αέρα, θα φτάσει στα τζάμια και θα τα στεγνώσει.



Θέστε σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού: Πρόκειται ίσως για το πιο αποτελεσματικό… όπλο ενάντια στα θολωμένα τζάμια, επειδή ο αέρας στεγνώνει κατά τη χρήση του συστήματος κλιματισμού. Έτσι, τα θολωμένα τζάμια θα είναι ξανά ελεύθερα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Προσέξτε το διακόπτη ανακύκλωσης: Αν η λειτουργία της ανακύκλωσης του αέρα είναι ενεργοποιημένη, τα τζάμια θα παραμείνουν θολωμένα, επειδή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κυκλοφορεί μόνο ο υγρός εσωτερικός αέρας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ανακύκλωσης δεν είναι ενεργός.

Σφουγγάρι για τζάμια: Όσο ο κινητήρας είναι κρύος ακόμη, μπορείτε να σκουπίσετε τα θολωμένα τζάμια με ένα σφουγγάρι, το οποίο είναι κατάλληλο για αυτήν την ενέργεια. Θα πρέπει, φυσικά, να δώσετε προσοχή σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας (ειδικά σφουγγάρια παραθύρων, «πετσέτες» από μικροϊνες κτλ.), διαφορετικά θα δημιουργηθούν σημάδια, τα οποία θα περιορίζουν την ορατότητά σας, ειδικά με τον ήλιο «κόντρα».
Σημαντικό: Μην σκουπίζετε εμπρός-πίσω, αλλά πάντα προς τη μία κατεύθυνση.

Βγάλτε τα βρεγμένα ρούχα: Χτυπήστε τα παπούτσια σας προτού επιβιβαστείτε, ώστε να περιοριστεί η εισερχόμενη υγρασία και αφαιρέστε την πιο πολλή υγρασία από τα βρεγμένα ρούχα, βάζοντάς τα σε μια πλαστική σακούλα.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις