Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι φιναλίστ για το Χρυσό Τιμόνι 2017

Χρυσό τιμόνι 2017

Διαβάστηκε από 17929 αναγνώστες - 13/11/2017

Χρυσό τιμόνι 2017! Για 42η φορά διεξήχθη ο διαγωνισμός «χρυσό τιμόνι» από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild που αναδεικνύει τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία για κάθε χρονιά. Δείτε τους νικητές.

Για 42η φορά διεξήχθη ο διαγωνισμός «χρυσό τιμόνι» από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild που αναδεικνύει τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία για κάθε χρονιά. Σε μια λαμπερή βραδιά που θύμιζε απονομή βραβείων Οσκαρ, απονεμήθηκαν τα βραβεία για το 2017!  Για φέτος  η τελική δοκιμή των μοντέλων που έχουν στόχο τον τίτλο έλαβε μέρος στο Balocco. Οι κατηγορίες μικρά και κομπακτ ,  μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία και πολυτελή, σπορ αυτοκίνητα καθώς και η κατηγορία για το ομορφότερο αυτοκίνητο, έχουν πλέον νικητή!
Έξι αυτοκίνητα είναι οι μεγάλοι νικητές για φέτος και τα βραβεία δόθηκαν εχθές Κυριακή. Το πιο πολυπόθητο βραβείο της Ευρώπης έχει δοθεί! Τα καλύτερα αυτοκίνητα του έτους 2017 καθορίστηκαν από τους αναγνώστες του Auto BIld  και της εφημερίδας BILD σε συνολικά έξι κατηγορίες.
Φέτος, οι κανόνες έγιναν αυστηρότεροι για το Χρυσό Τιμόνι. Όλα τα οχήματα που έλαβαν μέρος επιθεωρήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών DEKRΑ. Εξετάστηκε αν πληρούν τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές που ισχύουν από τον Σεπτέμβριο του 2017 και εκτός αυτού για πρώτη φορά επηρέασε την τελική κατάταξη η απόκλιση της πραγματικής από την εργοστασιακή κατανάλωση.
Σύμφωνα με αρχισυντάκτη του Auto Bild, οι νέες δοκιμές έλαβαν υπ Άόψιν τους την πραγματική κατανάλωση για να προστατέψουν τους καταναλωτές. Τα αυτοκίνητα, εκτός από αυτή, πέρασαν μια σειρά πολύ σκληρών δοκιμών που περιελάμβανε κάθε τομέα που ενδιαφέρει τον εν δυνάμει αγοραστή.
Στην λαμπερή τελετή ανάφερε ο Δρ. Mathias Döpfner (54), διευθύνων σύμβουλος της Axel Springer SE ότι μετά από 3 πραγματικά δύσκολα χρόνια για την αυτοκίνηση , το 2017 έδειξε σημάδια ανάκαμψης.  Οι κατασκευαστές κοιτούν την κορυφή ενώ είναι ευχαριστημένος και αισιόδοξος για τα βήματα των ευρωπαίων κατασκευαστών σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση και την εξέλιξή της.
Οι μεγάλοι νικητές είναι οι εξής:
  • Μικρά και κομπακτ       Opel Ampera-e
  • Μεσαία και πολυτελή   VW Arteon
  • Μικρά SUV                       Skoda Karoq
  • Μεγάλα SUV                    Audi Q5
  • Sport Αυτοκίνητα            Porsche Panamera Sports Tourismo
  • Ομορφότερο αυτοκίνητο-Aston Martin DB11

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις