Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτά είναι τα μοντέλα της Mercedes που θα κυριαρχήσουν από το 2024
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτά είναι τα μοντέλα της Mercedes που θα κυριαρχήσουν από το 2024

17/5/2023

Η Mercedes ετοιμάζει τα μοντέλα που θα κυριαρχήσουν στις κατηγορίες τους για την επόμενη 5ετiα, εφοδιάζοντας τα με πολλή τεχνολογία και καινοτόμα συστήματα.

Η Mercedes ετοιμάζεται για την νέα εποχή

Η Mercedes κοιτά προς το μέλλον χωρίς να χάνει τις ρίζες της και με σεβασμό προς το παρελθόν μετατρέπει βήμα  - βήμα τη γκάμα της σε πλήρως ηλεκτρική. Μάλιστα μέχρι το 2025 θέλει σε κάθε κατηγορία να έχει τουλάχιστον έναν αμιγώς ηλεκτρικό εκπρόσωπο, ενώ ήδη ετοιμάζει τις νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες στις οποίες θα βασίζονται όλα τα οχήματα της που θα εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την MB.EA που θα αποτελέσει τη βάση των μεσαίων και μεγάλων μοντέλων από το 2025 και μετά, την AMG.EA η οποία προορίζεται για τα sport οχήματα της και είναι σχεδιασμένη για ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και τέλος η VAN.EA που θα είναι η βάση για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών φορτηγών και επαγγελματικών αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα θέλει να αναπτύξει μια νέα, τυποποιημένη γενιά μπαταριών, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται στο 90% των μελλοντικών οχημάτων της και για να είναι σε θέση να παράγει αρκετή ποσότητα ώστε να υποστηρίξει την παραγωγή, πρόκειται να κατασκευάσει 8 mega-εργοστάσια σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Mercedes δεν λέει πότε θα σταματήσει εντελώς τη χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αντιθέτως, η αυτοκινητοβιομηχανία εξαρτά αυτό το χρονικό σημείο από την αγορά. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν οι αγορές στραφούν πλήρως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας», λέει το αφεντικό της Mercedes, Ola Källenius.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα μοντέλα που έρχονται να για να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε