Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτές είναι οι 7 ισχυρότερες Mercedes C-Class
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτές είναι οι 7 ισχυρότερες Mercedes C-Class

Διαβάστηκε από 8138 αναγνώστες - 17/6/2022

Η Mercedes C-Class είναι κάτι περισσότερο από ένα ήπιο μεσαίο μοντέλο με ένα αστέρι. Η επίσημη φίρμα βελτιώσεων της Mercedes, η AMG, και ο ειδικός των PS, Brabus, μετέτρεψαν τις Daimler σε πραγματικούς πυραύλους. Ακολουθούν οι επτά ισχυρότερες C-Class της ιστορίας.

Η Mercedes C-Class είναι μία Benz για όλες τις περιπτώσεις: ανθεκτική, αξιόπιστη, άνετη και, ανάλογα με την έκδοση, πολύ καλά εξοπλισμένη. Φυσικά όμως, έχουν υπάρξει και αρκετές πολύ δυναμικές εκδόσεις. Και αλίμονο, σε όποιον αφήσει αυτές τις C-Class ελεύθερες να τρέξουν! Αν, λοιπόν, ο βελτιωτικός οίκος της ίδιας της Mercedes, η AMG, ή ο ειδικός των PS, η Brabus, βάλλουν το… χέρι τους, τότε οι γερές Daimler γίνονται γρήγορα… εμπρηστές. Η AUTO BILD παρουσιάζει επτά πανίσχυρες C-Class, που είναι τα πάντα εκτός από απόλυτα… φρόνιμες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


1. Mercedes C 36 AMG: Διακριτική, αλλά πανίσχυρη



Η Mercedes C 36 AMG κυκλοφόρησε στις αγορές το 1993, ως η σπορτίφ αιχμή του δόρατος της γενιάς W 202 της C-Class. Η διακριτική -για τα σημερινά δεδομένα- εμφάνιση δε θα έπρεπε να κρύβει το γεγονός ότι η C 36 AMG εκείνη την εποχή ξεχώριζε. Κάτω από το μπροστινό καπό υπάρχει ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,6 λίτρων, που αποδίδει 280 PS. Η μέγιστη ροπή αυτού του μηχανικού συνόλου είναι 385 Nm. Κατά τη διάρκεια του sprint από στάση έως τα 100 περνούν μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ στα 250 km/h το αυτοκίνητο περιορίζεται. Στις αρχές της δεκαετίας του 90, αυτή ήταν μια σοβαρή πρόκληση για τη μεσαία κατηγορία. Μεταξύ 1993 και 1997 καταγράφηκαν 5.221 αντίτυπα. Θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε τη C 36 AMG από το spoiler της, τους κομψούς μονομπλόκ τροχούς, τα τετράγωνα τελικά της εξάτμισης και το πλαίσιο, που ήταν χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά. Ο εξοπλισμός ήταν πλούσιος για τα δεδομένα της εποχής, καθώς περιλάμβανε δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, εξακολουθώντας ακόμα και σήμερα να δίνει την αίσθηση του ολοκληρωμένου. Στο δρόμους, η C 36 AMG έπεισε τελικά τον καθένα με το ευρύ φάσμα της καταστάσεων οδήγησης ανάμεσα στο άνετο τράβηγμα του… κουπιού μιας γόνδολας και ενός γεμάτου πίεση φορτσαρίσματος.

2. Mercedes C 63 AMG Black Series: Η πιο «κακή» C-Class



Στο ανώτερο άκρο του φάσματος ισχύος, η AMG έστεψε το 2011 την C 63 AMG με την κορυφαία έκδοση Mercedes C 63 AMG Black Series. Πιο έντονη δε θα μπορούσε να είναι η C-Class πιθανώς! Το πρώτο στοιχείο, που κάνει εντύπωση στο θεατή, είναι η «βίαιη» εικόνα της, η οποία βασίστηκε στα αγωνιστικά DTM αυτοκίνητα της εποχής. Ωστόσο, αυτό που ήταν πραγματικά ενδιαφέρον βρισκόταν κρυμμένο κάτω από τη λαμαρίνα. Οι μηχανικοί της AMG απέσπασαν επιπλέον 30 PS από τον αναχρονιστικό μεν, όσο και υπέροχα υψηλόστροφο V8 των 6,2 λίτρων, δε, και τον… πουσάρισαν στα 517 PS.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε