Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η νέα Toyota GR Corolla δεν θα έχει πρίζα

25/1/2021

Αντίθετα με το ρεύμα θα πάει η νέα Toyota GR Corolla, αφού δεν θα ακολουθήσει τις τάσεις της ηλεκτροκίνησης. Διαβάστε τις πληροφορίες για το νέο μοντέλο, πότε θα παρουσιαστεί και επίσημα, και με ποιον κινητήρα.

Η νέα Toyota GR Corolla γυρίζει την πλάτη της στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας σύμμαχο της, τις μεγάλες πωλήσεις υβριδικών μοντέλων της Toyota, που της επιτρέπει να έχει μειωμένες συνολικές εκπομπές ρύπων, άρα και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα μοντέλα επιδόσεων.

Είναι γεγονός πως θα ήθελαν όλες οι βιομηχανίες να έχουν την ίδια ελευθερία, αλλά οι εκπομπές ρύπων δεν τους το επιτρέπουν. Στην Ιαπωνική βιομηχανία της Toyota, δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, και ήδη έχουν παρουσιάσει τα μοντέλα επιδόσεων τους, με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Εδώ και αρκετό διάστημα είναι γνωστό πως κατοχύρωσαν το όνομα GR Corolla, στο Αυστραλιανό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στα μέσα Μαρτίου του 2020, ώστε να δημιουργήσουν μια ακόμα δυναμική έκδοση, αυτή την φορά για το best seller τους. 

Η νέα GR Corolla αναμένουμε να υιοθετήσει πολλές από τις τεχνολογίες αλλά και τις ρυθμίσεις του νέου GR Yaris. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάτω από το καπό θα συναντήσουμε τον κινητήρα 1.6 λίτρων, τριών κυλίνδρων με ιπποδύναμη 261 ίππους και ροπή 360 Nm, που έχει εξοπλίσει και το Yaris GR, ίσως όμως με μια νέα χαρτογράφηση. Η τετρακίνητη Toyota GR Corolla θα εξοπλιστεί με ένα κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων. Η σχεδίαση της, θα είναι πιο επιθετική, με τον εμπρός προφυλακτήρα να διαθέτει μεγάλες εισαγωγές αέρα, φουσκώματα και μεγάλους τροχούς, με το τελικό αποτέλεσμα να επιβραβεύει τους σχεδιαστές του. 

Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας της, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να την περιμένουμε πριν το 2023. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις