Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρώτη οδήγηση: Νέα Mercedes GLC
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη οδήγηση: Νέα Mercedes GLC

Διαβάστηκε από 12846 αναγνώστες - 12/9/2022

Η νέα γενιά της Mercedes GLC είναι ήδη στο δρόμο κι εφοδιάζεται μόνο με ήπια υβριδικά ή Plug-in σύνολο, που η ηλεκτρική τους αυτονομία ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα. Κάνουμε την πρώτη επαφή μαζί της και μας ενθουσιάζει με την ευχρηστία και την ευελιξία της.

Νέα Mercedes GLC: Αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς

Δεν προσέξατε καν με την πρώτη ματιά ότι στη φωτογραφία είναι η νέα GLC; Αυτός ήταν ο σκοπός της εταιρίας κι υπάρχει ένας εξαιρετικός λόγος για αυτό: η επιτυχία. Μόνο το 2021, η Mercedes πούλησε 33.719 αντίτυπα του οικογενειακού SUV στη Γερμανία, που αντιπροσωπεύουν το 15% όλων των οχημάτων της που αγοράστηκαν στη χώρα.

Έτσι οι άνθρωποι της εταιρίας αποφάσισαν να ακολουθήσουν το μότο «Ναι στην εξέλιξη της σχεδίασης, αλλά όχι στην επανάσταση», όντας αναβαθμισμένη σε πολλά τομείς χωρίς όμως κραυγαλέες και φανταιζί αλλαγές. Παραδείγματος χάρη, μπορεί η νέα Mercedes GLC να είναι έξι εκατοστά μακρύτερη από την προκάτοχο της, αλλά διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο και μήκος εμπρός προβόλου με την προηγούμενη γενιά.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Νέα πίσω φώτα με τρισδιάστατα γραφικά

Την πιο εντυπωσιακή αλλαγή τη βρίσκουμε στο μπροστινό μέρος. Εκεί οι νέοι προβολείς είναι πιο αιχμηροί και «μπλέκονται» πιο ομοιόμορφα με τη μάσκα, που ανάλογα με το εξοπλιστικό πακέτο, η γρίλια της έχει διαφορετική σχεδίαση. Στην έκδοση «Avantgarde», είναι πιο κλασική και πλαισιωμένη με χρώμιο, ενώ στη πιο σπορ «AMG line»  δεν διαθέτει πλαίσιο, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο που ταιριάζει καλύτερα με τους πιο δυναμικούς προφυλακτήρες με τους τεράστιους αεραγωγούς.



Με την πρώτη ματιά, ελάχιστες είναι οι παρεμβάσεις και στο προφίλ του μοντέλου, όπου εκτός από τη γραμμή του παραθύρου που ανεβαίνει ελαφρώς προς τα πίσω, υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες που διατίθενται σε μεγέθη μεταξύ 18 και 20 ιντσών. Στο πίσω μέρος, τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα έχουν τρισδιάστατο σχεδιασμό, δίνοντας μια ακόμα πιο πολυτελή αίσθηση στο μοντέλο, ενώ το μαύρο διακοσμητικό στοιχείο που τα ενώνει τονίζει το πλάτος του μοντέλου. Επίσης η νέα GLC έρχεται πλέον με στάνταρ τον εξοπλισμό «Avantgarde», που εφοδιάζεται με πολλά στοιχεία χρωμίου, όπως τα προστατευτικά κάτω από το αμάξωμα και τα πλαίσια στα παράθυρα.



Η επιβλητικότητα της που είχαμε συνηθίσει από την προηγούμενη γενιά, συνεχίζεται και στη καινούργια με τις διαστάσεις να μιλάνε από μόνες του, αφού φτάνει τα 4,72 μ μήκος, τα 1,89 μ πλάτος και τα 1,64 μ ύψος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε