2 φωτογραφίες »

Νέο Renault 5 2021

Διαβάστηκε από 13724 αναγνώστες - 3/5/2021

Το Renault 5 επιστρέφει στην επικαιρότητα ως ηλεκτροκίνητο. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, το μικρό μοντέλο θα υιοθετήσει πιθανότατα ορισμένα τα στοιχεία του πρώτου "5" της ιστορίας. Η AUTO BILD έχει τις πρώτες πληροφορίες!

Renault : Captur πως έγινε αυτοκίνητο της χρονιάς
Renault : Δες τώρα τα προνομιακά πακέτα RENAULT Automotivo!

Το Renault 5 επιστρέφει, λοιπόν, ως ηλεκτροκίνητο, εξέλιξη που είναι σίγουρη, ήδη από τότε που η Renault παρουσίασε το «εκθεσιακό» αυτοκίνητο με το απλό όνομα "5" τον Ιανουάριο του 2021. Οπτικά, το πρωτότυπο είναι μια σύγχρονη ηλεκτρική ερμηνεία του εμβληματικού μικρού μοντέλου της δεκαετίας του 1980 και βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής, όπως δείχνει η εικονογράφηση της AUTO BILD. Επομένως, τα κίτρινα στοιχεία κάτω από τους προβολείς, η μαύρη οροφή ή τα φαρδιά «μάγουλα» δεν αποκλείεται καθόλου να τα δούμε πάλι στο τελικό Renault 5 της σύγχρονης εποχής.

Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία θα είναι πιθανώς κάπως πιο προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή, πάνω απ όλα σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση των φώτων. Ειδικά οι προβολείς ομίχλης στην ποδιά, οι οποίοι στο πρωτότυπο δείχνουν πως αποτελούνται από αιωρούμενα τετράγωνα, που φιλοξενούν στο εσωτερικό τους ένα φωτεινό "5", θα μπορούσαν σαφώς να είναι πιο συμβατικής σχεδίασης.Η τιμή του Renault 5 θα μπορούσε να είναι χαμηλότερη από αυτήν του Zoe

Η Renault ανακοίνωσε ότι το νέο "5" θα κάνει πιο φιλική την κτήση και τη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, δεν αποκλείεται να είναι σημαντικά πιο προσιτό σε σχέση με το Renault Zoe, το οποίο κοστίζει σχεδόν 30.000 ευρώ. Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV θα αποτελέσει πιθανότατα τη βάση για το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο. Επομένως, μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα πρέπει να αποκλειστεί.

Πάντως, η Renault δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για τους κινητήρες και την αυτονομία τους. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι και το κυβοειδές R4 θα αναβιώσει επίσης ως ηλεκτρική έκδοση. Εκκρεμεί ακόμη μια επίσημη ημερομηνία για την έναρξη των πωλήσεων των R4 και R5. Εμείς υποθέτουμε ότι τουλάχιστον το R5 δε θα το δούμε στους δρόμους πριν από τα τέλη του 2022. Ίσως επειδή την ίδια χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο infotainment της Renault, το οποίο θα μπορούσε να γιορτάσει την πρεμιέρα του στο R5.
 

Renault : Captur πως έγινε αυτοκίνητο της χρονιάς
Renault : Δες τώρα τα προνομιακά πακέτα RENAULT Automotivo!