Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Οι σχεδιαστές είχαν όπως φαίνεται περισσότερες ελευθερίες στη δημιουργία του XC40 και οι γραμμές του είναι πιο καθαρές.

Νέο Volvo XC40. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Διαβάστηκε από 8812 αναγνώστες - 20/11/2017

Η Αγορά Αυτοκινήτου έχει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο Volvo XC40 - Το νέο μικρό SUV της Volvo, στοχεύει στην καρδιά της νέας και πιο ενδιαφέρουσας κατηγορίας, εκεί που βλέπουμε όλους τους κατασκευαστές να φέρνουν νέες προτάσεις. Το νέο XC40 είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση πως θα τα καταφέρει.

Η ιστορία των μοντέλων XC, είναι γεμάτη επιτυχίες
Το νέο μοντέλο της γκάμας των XC μοντέλων της Volvo (που σημαίνει Cross Country όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι), είναι το μικρότερο που έχει παρουσιάσει η εταιρεία με χαρακτηριστικά SUV. Εκτός αυτού, δείχνει να είναι και το πιο χαρισματικό της σημερινής γκάμας, κάτω από τα XC60 και XC90, μια και φέρνει στην αισθητική των μεγάλων στη μικρή κατηγορία και αυτό από μόνο του είναι επιτυχία. Σε σχέση μάλιστα με τα μεγαλύτερα, το XC40 έχει λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει και να γίνεται πιο ελκυστικό παρά το γεγονός πως είναι το μικρότερο. Τα φώτα ημέρας με το σχήμα του <<σφυριού του Θωρ>>, ο ογκώδης μπροστινός προφυλακτήρας και η μάσκα- αεραγωγός με την εσοχή, δίνουν στο νέο μικρό ένα ξεχωριστό ύφος χωρίς να απομακρύνεται από το family look των μοντέλων της Volvo. Ύστερα είναι και τα ανοίγματα των θυρών, που ξεκινούν ακριβώς πίσω από τους εμπρός τροχούς και σταματούν -ουσιαστικά- πάνω από τους πίσω, στοιχείο που υπογραμμίζει την προσπάθεια των σχεδιαστών να εκμεταλλευτούν ακόμα και το τελευταίο εκατοστό για να προσφέρουν άνεση σε όλα τα επίπεδα στους επιβάτες και η διευκόλυνση της πρόσβασης στην καμπίνα είναι προφανώς σημαντική. 
Το αμάξωμα του XC40 έχει διχρωμία και στο πίσω μέρος, η οροφή οπτικά φτάνει μέχρι τα φωτιστικά σώματα. Εκεί, η εικόνα γίνεται πιο σοβαρή, με τα φώτα να αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος και να εκτείνονται στα πλάγια. Με τη μέγιστη διάμετρο ζάντας να είναι οι 21 ίντσες, το κατασκευασμένο στην Κίνα XC40, δείχνει πολύ δυναμικό από κάθε πλευρά που μπορεί να το δει κανείς. Όπως όλα τα compact μοντέλα της Volvo, έτσι και το XC40 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), η οποία προέρχεται από την μητρική Κινέζικη εταιρεία Geely. Στα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας αυτής, είναι και η ιδιαιτερότητα πως μπορεί να φιλοξενήσει 3κύλινδρους, 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel, καθώς επίσης και plug in υβριδικά συστήματα αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά, μόνο με μπαταρίες, για την κίνηση του αυτοκινήτου. Όπως προδίδει το όνομα της πλατφόρμας αλλά όπως συμβαίνει και στην αντίστοιχη των μεγαλύτερων μοντέλων της Volvo (τα XC90, S90 και V90 βασίζονται στην SPA- Scalable Product Architecture), μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή αυτοκινήτων διαφορετικών μεγεθών. Το XC40, έχει μήκος 4,42 μέτρα, πλάτος και ύψος 1,86 και 1,65 μέτρα αντίστοιχα. 

Care by Volvo
Παράλληλα με το νέο μοντέλο, η Volvo λανσάρει και το νέο concept που αφορά τις μετακινήσεις. Το XC40 θα μπορεί να νοικιαστεί για 24 μήνες -ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2018- με τιμολόγια που θυμίζουν συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Στο μηνιαία τίμημα, συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για τη συντήρηση, τυχόν επισκευές και έξοδα μετακίνησης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα που θα αρχίσει τον ερχόμενο Απρίλιο, όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν θα έχουν στις επιλογές τους το νέο XC40, σε συγκεκριμένες εκδόσεις εξοπλισμού τις οποίες θα μπορεί να δει κανείς μέσα στο εξειδικευμένο online κατάστημα της Volvo. Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει πόσα χιλιόμετρα θέλει να κάνει μέσα στο διάστημα των δύο ετών αλλά και πόσα θέλει να πληρώνει για την ασφάλιση του αυτοκινήτου. Από το Δεκέμβριο του 2017 η Volvo θα προσφέρει τη δυνατότητα παραγγελίας του XC40 για την προαναφερθείσα χρήση με τη μορφή της ενοικίασης, στην οποία οι καταναλωτές θα έχουν και υπηρεσίες παραλαβής και επιστροφής του αυτοκινήτου από το χώρο τους, όταν θα είναι η ώρα για το service ή όταν χρειαστεί κάποια επισκευή το αυτοκίνητο. Το μηνιαίο κόστος που έχει υπολογιστεί για μια τέτοια περίπτωση χρήσης είναι 659 ευρώ στη Γερμανία και αφορά στη χρήση ενός XC40 T5 AWD ή στην D4 AWD, στην έκδοση εξοπλισμού Momentum.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Volvo XC40 T5 AWD
• Κινητήρας: 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας • Κυβισμός: 1.969 κ.εκ. • Ισχύς: 182 kW (247 ίπποι) στις 5.500 σ.α.λ. • Ροπή: 350 Nm από τις 1.800 έως τις 4.800 σ.α.λ. • 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ. • Κατανάλωση: 7,3 λίτρα/100 χλμ. • Τιμή (Γερμανία): από 45.750 ευρώ.
Volvo XC40 D4 AWD • Κινητήρας: 4κύλινδρος diesel • Κυβισμός: 1.969 κ.εκ. • Ισχύς: 140 kW (190 ίπποι) στις 4.000 σ.α.λ. • Ροπή: 400 Nm από τις 1.750 έως τις 2.500 σ.α.λ. • 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. • Κατανάλωση: 5.1 λίτρα/100 χλμ. • Τιμή (Γερμανία): από 44.450 ευρώ.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις