Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ο αντικαταστάτης του Fiesta θα είναι μια μικρή Mustang!

Ο αντικαταστάτης του Fiesta θα είναι μια μικρή Mustang!

Διαβάστηκε από 10461 αναγνώστες - 27/12/2022

H Ford ανακοίνωσε το τέλος του Fiesta τον Ιούνιο του 2023 κι ετοιμάζεται να το αντικαταστήσει με ένα ηλεκτρικό crossover που θα λανσαριστεί αμέσως μετά τη λήξη της παραγωγής του θρυλικού μοντέλου!

Αυτό το PLUG IN έχει 5 χρόνια εγγύηση, 3 χρόνια δωρεάν service και μόλις 2,99% επιτόκιο Advertisement

Η Ford επενδύει σε μια νέα στρατηγική, υπό την ονομασία «Adventurous Spirit», που θα την ετοιμάσει για το μέλλον και αποτελεί μια δέσμευση της εταιρίας προς την ηλεκτροκίνηση, η οποία θα αντικατοπτρίζεται στα επερχόμενα αυτοκίνητα της. Αυτό όμως σημαίνει ότι πολλά τωρινά της μοντέλα θα σταματήσουν να υφίστανται, όπως το Ford Fiesta.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σταμάτα η παραγωγή μοντέλων για να κερδηθούν χρήματα κι εγκαταστάσεις!

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο πόλης που κατασκευάζεται στην Κολωνία, θα σταματήσει την παραγωγή του στα τέλη Ιουνίου του 2023, 47 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που πάτησε τις ρόδες του στο δρόμο. Λίγο πριν το τέλος του Ford Fiesta και συγκεκριμένα την Άνοιξη θα σταματήσουν και τα S-Max και Galaxy, ανοίγοντας έτσι πόρους και εγκαταστάσεις για τα 3 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θέλει να βγάλει στην αγορά η εταιρία μέχρι το 2024. Όλα τα παραπάνω είναι μόλις το πρώτο στάδιο από μια σειρά ενεργειών που θα κάνει η Ford, ώστε το 2030 να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 

Θα σταματήσει κι η παραγωγή του θερμικού κινητήρα στο εργοστάσιο της Κολωνίας

Το Fiesta θα διατίθεται μόνο ως πεντάθυρο μέχρι το τέλος της παραγωγής του. Τα οχήματα που έχουν ήδη παραγγελθεί, εννοείται ότι θα εξακολουθούν να κατασκευάζονται και να παραδίδονται στους πελάτες, αποκτώντας και μια πιο συλλεκτική αξία όντας τα τελευταία αντίτυπα ενός θρύλου. Μετά τη κατάργηση του Fiesta, θα σταματήσει κι η παραγωγή θερμικών κινητήρων στο εργοστάσιο της Κολωνίας, με την κατασκευή του 1.000αρη βενζινοκινητήρα που φτιάχνετε εκεί να μετακομίζει σε εργοστάσιο της Ρουμανίας.

Το Fiesta φεύγει, η baby Mustang Mach-e έρχεται

Όμως επειδή κάθε τέλος σημαίνει μια νέα αρχή, το κενό που θα αφήσει το Ford Fiesta θα κλείσει σχεδόν άμεσα. Συγκεκριμένα η Ford θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού πεντάθυρου crossover, με μέγεθος που θα το κατατάσσει στη μεσαία κατηγορία και οπτικά θα βασίζεται στη μεγαλύτερη Mustang Mach-e! H «baby Mustang» θα βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης του Cologne Electrification Center (CEC) στα μέσα του 2023.

Έρχεται ηλεκτρικό Puma το 2024

Η Ford θα συνεχίσει να προσφέρει το Puma και Kuga με «κανονικούς» και Plug-In κινητήρες (μόνο το Kuga), ενώ η εταιρία στα πλαίσια της νέας στρατηγικής έχει προγραμματιστεί την έλευση ενός καθαρά ηλεκτρικού Puma το 2024. Μέχρι το 2026, η Ford υπολογίζει να έχει πουλήσει περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.

Μετά από 47 χρόνια σταματάει η παραγωγή του Fiesta!
Τον Ιούνιο του 2023 θα βγουν τα τελευταία μοντέλα από το εργοστάσιο
Στην θέση του έρχεται ηλεκτρικό οικογενειακό crossover που θα μοιάζει στη Mach-E.
To 2024 θα βγει κι αμιγώς ηλεκτρικό Puma.
Πως σου φαίνεται η απόφαση της Ford να «σκοτώσει» ένα θρύλο;


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Αυτό το PLUG IN έχει 5 χρόνια εγγύηση, 3 χρόνια δωρεάν service και μόλις 2,99% επιτόκιο Advertisement