Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αποκλειστικό: Οδηγούμε πρώτοι το Hyundai Ioniq 5 N
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκλειστικό: Οδηγούμε πρώτοι το Hyundai Ioniq 5 N

16/3/2023

Στην ευθεία όλα τα ηλεκτρικά είναι γρήγορα, όμως με το Ηyundai Ioniq 5 N, η ευθεία είναι μόνο ένα κομμάτι ασφάλτου που ενώνει δυο στροφές. Το οδηγήσαμε σε πίστα πάγου στη Σουηδία και ακόμα δεν μας έχει πέσει.. η αδρεναλίνη.

To Ηyundai Ioniq 5 N ηλεκτρίζει τα θερμικά

Τα μοντέλα Ν της Hyundai έχουν ήδη γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της κορεάτικης εταιρείας. Το i20 N, το i30 N και το Kona N είναι οι αγωνιστικοί εκπρόσωποι των θερμικών κινητήρων, αλλά με τη ηλεκτροκίνηση να είναι ήδη εδώ, δεν θα μπορούσε η Hyundai να μην βάλει το «μαγικό γράμμα» και σε κάποιο μοντέλο της που κινείται αποκλειστικά με ρεύμα. Τον δύσκολο αυτό ρόλο ανέλαβε να βγάλει εις πέρας το Ioniq 5 που ήδη έχει κερδίσει το καταναλωτικό κοινό.

Το μοντέλο εξελίχθηκε και καμουφλαρισμένο ταξίδεψε στην παγωμένη πίστα του Arjeplog στη Σουηδία, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του και να ανακαλύψουμε «τι ψάρια πιάνει», έστω και στο περιορισμένο χρόνο που είχαμε. Αυτό που μας αποκάλυψαν οι άνθρωποι της εταιρείας είναι ότι η ιπποδύναμη του ξεπερνάει τους 585 ίππους του «αδελφού» Kia ΕV6 GT. Η αυξημένη ισχύς υποδεικνύεται και από τις μεγάλες μπροστινές δισκόπλακες, που εδώ φτάνουν σε διάμετρο τα 400 χιλιοστά, 20 περισσότερα από το Kia.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε