Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai i20N: Προκαλεί τρόμο στα GTi
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai i20N: Προκαλεί τρόμο στα GTi

Διαβάστηκε από 26649 αναγνώστες - 23/6/2022

Το νέο i20 N, κέρδισε από την αρχή το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για το νεότερο μέλος στην κατηγορία των μικρών GTi.

Οι Κορεάτες έχουν πάρει φόρα. Και, την ίδια στιγμή που παραδοσιακοί κατασκευαστές απομακρύνονται από τη hot hatch σκηνή, το Hyundai i20N υπενθυμίζει πως, υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος που συνεχίζει να εκτιμά ένα άκρως οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο για τον πραγματικό petrolhead οδηγό. Το i20 N είναι το δεύτερο κατά σειρά ευρωπαϊκό μοντέλο του N Division, του τμήματος υψηλών επιδόσεων της Hyundai που παρά το σύντομο ακόμα βιογραφικό έχει καθιερωθεί ως ένα σπορ παρακλάδι με αντίστοιχα σκληροπυρηνική έκφραση όσο το M Division της BMW και η Gazoo Racing της Toyota.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εκεί που η Hyundai άνοιξε ένα νέο, επιτυχημένο κεφάλαιο, έρχεται ακόμα πιο έτοιμη να μας σερβίρει το i20 με μετάλλαξη N, σε αγωνιστική, ίσως εκδοχή. Επιλογή, ανάμεσα σε δύο εκδόσειςμόνο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Την απλή έκδοση χωρίς το μηχανικό μπλοκέ, με 26.490 ευρώ και την έκδοση με το πακέτο Performance των 27.990 ευρώ. Η τελευταία, επιπλέον του διαφορικού, σου δίνει και «έξυπνο κλειδί» με αισθητήρα εγγύτητας, κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, αυτόματο κλιματισμό και αισθητήρα βροχής. Αν επιλέξεις ένα από τα επτά χρώματα σε μεταλλικό, υπολόγισε επιπλέον €490€. Τέλος, μπορείς αν θες, να έχεις και μαύρη οροφή.




Hyundai i20N εξωτερικό: «Φουσκωμένο», επιθετικό, και το σήμα «Ν» στην μάσκα του, στα λέει όλα

 Με την πρώτη ματιά, σε κυριεύει το ιδιαίτερα επιθετικό αεροδυναμικό κιτ με τα led φώτα, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα πλαϊνά σπόιλερ. Με τη σειρά τους έρχονται στο προσκήνιο οι 18άρηδες τροχοί με τους αεριζόμενους δίσκους των 320mm εμπρός με κόκκινες δαγκάνες, ενώ στην πίσω όψη, έχουμε την αεροτομή που στα 200 χλμ./ώρα προσφέρει 20 κιλά κάθετης δύναμης, και τη μεγάλη απόληξη της εξάτμισης. Φουσκωμένο, επιθετικό, με το logo «Ν» να σε παραπέμπει σε ένα mini αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών. Έτσι λοιπόν, μπορεί να σου φαίνεται μικρό στο μάτι εξαρχής, αλλά όλα αυτά σου προσφέρουν απλόχερα την απαραίτητη αισθητική διαφορά από τα ταπεινά συμβατικά αδέρφια του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε