Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδηγούμε τη Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé: Σε γεμίζει ενέργεια
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε τη Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé: Σε γεμίζει ενέργεια

29/4/2024

Έχει 449 άλογα, γράφει το 0-100 σε 4,2 δλ, έχει τελική 270 χ.α.ω.
Με λειτουργία drift και κλαπέτα που αλλάζουν τον ήχο της εξάτμισης.
Έρχεται με στάνταρ τετραδιεύθυνση, συνεχίζει να προσφέρει άνεση.
Δυναμική εμφάνιση και εσωτερικό με buckets αλλά και πολυτέλεια.

Έχει 449 άλογα, γράφει το 0-100 σε 4,2 δλ, έχει τελική έως 270 χ.α.ω.

Μετά την οδήγηση της Mercedes CLE cabrio και τη δοκιμή της «απλής» CLE 300, βρεθήκαμε στο τιμόνι της κορυφαίας Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé. Από την πρώτη στιγμή νιώσαμε ότι ακολουθεί μια διαφορετική, πιο ζωηρή «φιλοσοφία» από τις υπόλοιπες εκδόσεις, κάτι που σε πρώτο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη ιπποδύναμη της. Η AMG «γαργάλισε» τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων, στέλνοντας την ισχύ του στους 449 ίππους και τη ροπή στα 600 Νm (381 PS και 500Νm στην CLE 450), επιτρέποντας στο μοντέλο να ολοκληρώνει το 0-100 χ.α.ω. σε μόλις 4,2 δλ, με την τελική να φτάνει έως τα 270 χλμ./ώρα αν ο οδηγός έχει επιλέξει το πακέτο Driver's Package (αλλιώς πιάνει τα 250 χ.α.ω.).

Με λειτουργία drift και κλαπέτα που αλλάζουν τον ήχο της εξάτμισης

Ο τρίλιτρος κινητήρας στην έκδοση AMG είναι αισθητά πιο δυνατός, έχει άμεση απόκριση κι ακούγεται πιο «ωμός» από ό,τι στην απλή CLE, ενώ η εξάτμιση διαθέτει κλαπέτα που μεταβάλλουν τη χροιά ανάλογα το οδηγικό mode. Το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και η τετρακίνηση 4Matic+ συμπληρώνουν ιδανικά την αυξημένη ιπποδύναμη, με τον οδηγό να μπορεί να ρυθμίσει την ροπή να περνάει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω της λειτουργίας drift.  Aν κι η απλή CLE μας είχε κερδίσει με την ισορροπημένη συμπεριφορά της, η AMG είναι ακόμα πιο ξεχωριστή, αφού είναι πιο δυναμική, με περισσότερη πρόσφυση και εστιασμένη στο να προσφέρει στιγμές αδρεναλίνης στον οδηγό.

Έρχεται με στάνταρ τετραδιεύθυνση, συνεχίζει να προσφέρει άνεση

Παρόλο αυτά, δεν είναι υπερβολικά σκληρή και προσφέρει αποδεκτή άνεση για το χαρακτήρα της, αφού μεταξύ άλλων η AMG επανασχεδίασε την ανάρτηση, μεγαλώνοντας την διαδρομή της. Μια ανάρτηση (RideControl) που έρχεται στάνταρ με ηλεκτρικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, όπως στάνταρ είναι και το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα.

Δυναμική εμφάνιση και εσωτερικό που ισορροπεί μεταξύ πολυτέλειας και sportif

Οι αυξημένες «ορέξεις» της Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé φαίνονται και στην εμφάνιση της, η οποία είναι ακόμα πιο δυναμική, με τα φουσκωμένα φτερά, τους μυώδεις προφυλακτήρες και τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης να εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία της. Αντίστοιχο σκηνικό και στο εσωτερικό, με τα extra carbon φιλέτα, τα προαιρετικά bucket καθίσματα και τις κόκκινες ραφές στο τιμόνι να τονίζουν τη διαφορετικότητα της, τη στιγμή που οι δύο μεγάλες οθόνες (12,3 και 11,9 ιντσών) με τα αποκλειστικά AMG γραφικά και η ποιοτική κατασκευή θυμίζουν στους επιβάτες ότι έχουν να κάνουν με μια γνήσια Mercedes.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε