Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδηγούμε τη νέα Mercedes Ε-Class Estate: Tα station wagon δεν πέθαναν
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε τη νέα Mercedes Ε-Class Estate: Tα station wagon δεν πέθαναν

Διαβάστηκε από 12176 αναγνώστες - 28/4/2024

Η Mercedes E-Class έρχεται για ακόμη μια φορά με κουστούμι station wagon, κλείνοντας το μάτι στους οικογενειάρχες που θέλουν χώρους, πολυτέλεια και δεν τους αρέσει η μόδα των SUV. Μάλιστα στην έκδοση All-Terrain έχει off-road δυνατότητες που επιτρέπει στον οδηγό να εξερευνήσει μέρη που δεν μπορούν να πάνε τα περισσότερα «τζιπ πόλης».

H Mercedes E-Class station wagon κάνει τα περισσότερα SUV να μοιάζουν «λίγα»!

Μπορεί τα SUV να πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, αλλά τα station wagon συνεχίζουν να έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, με τη Mercedes να είναι μετρ του είδους, βγάζοντας πάνω από 45 χρόνια το συγκεκριμένο αμάξωμα. Τώρα παρουσίασε την 7η γενιά της Ε-Class station wagon, η οποία θα έρχεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη είναι η Estate, που είναι πιο απλή και  «καθημερινή» και η δεύτερη είναι η All-Terrain, η οποία διαθέτει χαρακτηριστικά και στοιχεία για πιο περιπετειώδεις εξορμήσεις, τόσο σε άσφαλτο,  όσο και σε χώμα. Εξωτερικά, ο εμπρός πρόβολος φέρνει μνήμες από τη sedan Ε-Class και την GLE, με το πίσω μέρος να είναι εξαιρετικά κομψό, παρά τον επιπλέον όγκο, και να ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα με τα γραφικά «αστέρι».
 

Εντυπωσιακός αποθηκευτικός χώρος 1.830 λίτρων

Περνώντας στο εσωτερικό, το μπροστινό μέρος των station wagon θυμίζουν τις «απλές» E-Class. Πολυτελής, άνετη και με έξυπνο λογισμικό που επιτρέπει στον οδηγό, πλην των κοινών λειτουργιών, να παίζει διάφορα παιχνίδια ή να κάνει τηλεδιάσκεψη μέσω της κεντρικής οθόνης.



Οι μεγάλες διαφορές έρχονται στο πίσω μέρος, όπου οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι, ενώ στη διάθεση τους έχουν 615 λίτρα (540 η sedan) αποθηκευτικό χώρο σε πενταθέσια διάταξη, ο οποίος  φτάνει στα 1.830 λτ. όταν πέσουν τα καθίσματα, νούμερο κατάλληλο ακόμα και για μετακόμιση.
 

Με κινητήρες από την sedan έκδοση

Η Mercedes Ε-Class station wagon εφοδιάζεται με τα μηχανολογικά σύνολα που συναντάμε και στις sedan εκδόσεις, αλλά με ελαφρώς μειωμένες επιδόσεις. Στην «κλασική» έκδοση Εstate στη βάση υπάρχει η βενζινοκίνητη Ε200 με 204 ίππους, ενώ η πετρελαιοκίνητη εκδοχή της (220d) βγάζει 197 ίππους. Στην κορυφή βρίσκεται η Plug-In βενζίνης 300e που αποδίδει συνολικά 323 ίππους και η ισχύς μεταδίδεται και στους 4  τροχούς.



Τα μηχανικά σύνολα της έκδοσης All-Terrain είναι λίγο διαφορετικά από την Εstate. Αρχικά όλα εφοδιάζονται στάνταρ με τετρακίνηση, με τη βασική έκδοση να ξεκινάει από την πετρελαιοκίνητη 220d και να συνεχίζεται στην Plug-In diesel των 326 ίππων, ενώ στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, θα υπάρξει και η εξακύλινδρη Ε450 με 381 ίππους.
 

Σελ.
2
Το All-Terrain κάνει το κάτι παραπάνω
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις