Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

S 500 4Matic: πολύ αυτοκίνητο για την τιμή του

Διαβάστηκε από 16004 αναγνώστες - 15/4/2021

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μοντέλο της δοκιμής μας εφοδιαζόταν και με σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο είναι σε θέση να στρίβει προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με αυτήν που έχει επιλεγεί από το τιμόνι (και τον οδηγό) για τον μπροστινό άξονα. Χάρη στην τετραδιεύθυνση και το γεγονός ότι οι τροχοί του πίσω άξονα στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους μπροστινούς, οι οποίοι υπακούουν στις εντολές του τιμονιού, η οδήγηση της συγκεκριμένης S-Class από τη μία είναι απίστευτα εύκολη και, από την άλλη, χαρακτηρίζεται από έναν εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής, 10,6 μέτρων.



Έτσι, η μήκους 5,18 μέτρων Mercedes S-Class, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί και μικρά αυτοκίνητα. Η αερανάρτηση, με τη σειρά της, ανταποκρίνεται πολύ ευαίσθητα, αντιδρά με αμεσότητα και αναλαμβάνει να διαχειριστεί ακόμα και κακοτεχνίες της ασφάλτου, καθώς και σπασμένα κομμάτια παγετού στο δρόμο με εξαιρετική αυτοπεποίθηση, αφήνοντας την Benz απλώς να γλιστρά απαλά πάνω της. Παρόλο που, κι αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, η πολυτελής Mercedes δε δείχνει αποσυνδεδεμένη ή -κατά κάποιο τρόπο- τυλιγμένη σε βαμβάκι, αλλά μάλλον βαθιά συνδεδεμένη με τη γη. Η S 500, λοιπόν, κινείται με δυναμισμό, αλλά είναι εκπληκτικά εύκολα διαχειρίσιμη, ας όψεται η τετραδιεύθυνση. Σε όλα τα παραπάνω ταιριάζει μια χαρά το άμεσο και ακριβές τιμόνι με τη σταθερή και... εύπεπτη πληροφόρηση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου, αφού παραμένει πάντα αισθητά χαμηλό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ακόμα κι όταν αυτό κινείται με υψηλή ταχύτητα. Απόδειξη για αυτό είναι τα εξαιρετικά -μόλις- 64 dB(A) με ταχύτητα 130 km/h, που καταγράψαμε στις μετρήσεις μας.



Ωστόσο, αυτό ισχύει και για το επίπεδο των τιμών. Η S 500 4Matic ξεκινά στη λίστα των αυτοκινήτων δοκιμών με πρόσθετο εξοπλισμό από τα 127.979 ευρώ και, συνεπώς, το τέλος του τιμοκαταλόγου των 62 σελίδων απέχει πολύ ακόμη. Με αυτό το ποσό, όμως, αποκτά κανείς κάτι κατά πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο.
Συμπερασματικά, ναι, πρόκειται σαφέστατα για ένα σύμβολο της τέχνης της μηχανικής. Η Mercedes έχει αναπροσαρμόσει τον πήχη για το σημείο αναφοράς στην πολυτελή κατηγορία. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να είναι ένα είδος κορυφαίου σημείου, αφού τα μελλοντικά πολυτελή αυτοκίνητα θα είναι πιθανότατα ηλεκτρικά.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει