Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Στην πίστα με την κυρία των 520 ίππων
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Στην πίστα με την κυρία των 520 ίππων

30/8/2023

520 ίπποι, 600Nm ροπή και ένας V6 κινητήρας να «φουσκώνει» τις δυο τουρμπίνες στο βύθισμα του γκαζιού! Το ζήσαμε στην πίστα Linas-Montlhery της Γαλλίας, στο δεξί κάθισμα της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio των 520 ίππων και ακόμα δεν μας έχει πέσει... η αδρεναλίνη.

Στην πίστα με την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Είναι εκεί και μας περιμένει, σε «Blue Misano» χρωματισμό, έτοιμη να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Μπαίνουμε μέσα και πατάμε το κόκκινο κουμπί της εκκίνησης, ο V6 αρχίζει να γουργουρίζει, επιλέγουμε τη σχέση D στο κιβώτιο και το αυτοκίνητο ξεκινάει, έτοιμο να ξεπεταχτεί με ορμή μπροστά. Πάντα η Alfa Romeo ταυτιζόταν με την οδηγική απόλαυση, την σχεδίαση και κυρίως τα συναισθήματα που κατακλύζουν τον οδηγό. Μέσα στην συγκεκριμένη Stelvio όλα τα παραπάνω έρχονται σε υπερθετικό βαθμό, διότι στα φτερά στέκει περήφανα το παραδοσιακό τετράφυλλο τριφύλλι που δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης ότι κάτω από καπό υπάρχει ένα σεβαστό εργοστάσιο παραγωγής ισχύος. Εξάλλου τους 520 ίππους που αποδίδει η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio δεν τους βρίσκεις κάθε μέρα σε ένα SUV.

Βγαίνουμε στην θρυλική πίστα του Montlhery, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού και πατάμε το γκάζι. Η ιδιαίτερη τσιμεντένια πίστα με τις «προκλητικές» στροφές της, που έχουν κλίση σχεδόν 30 μοίρες, είναι  η πιο κατάλληλη για να γιορτάσει την 100ή επέτειο της η Scuderia Alfa Romeo. Η πίστα είναι τόσο απαιτητική και τεχνική που «αναγκαζόμαστε» να μην επιλέξουμε την λειτουργία «Race mode», όπου όλα τα συστήματα υποβοήθησης είναι απενεργοποιημένα, για να μην έχουμε περίεργα παρατράγουδα και δυσάρεστες εκπλήξεις.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε