Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδηγούμε το (καμουφλαρισμένο ακόμα) Hyundai Ioniq 5 N στο Nürburgring
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε το (καμουφλαρισμένο ακόμα) Hyundai Ioniq 5 N στο Nürburgring

Διαβάστηκε από 5634 αναγνώστες - 26/6/2023

H καταιγιστική επιτάχυνση δεν αποτελεί πρόβλημα για τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά το νέο Ioniq 5 N θα πρέπει να εντυπωσιάσει και στην πίστα, όπου οι απαιτήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες. Οδηγούμε το πρωτότυπο στο Nürburgring και χάνουμε τα λόγια μας!

Το Hyundai Ioniq 5 N είναι μια ηλεκτρική ένεση αδρεναλίνης

Για πολλούς, τα σπορ αυτοκίνητα και η ηλεκτροκίνηση είναι 2 έννοιες που δεν ταυτίζονται ακόμη. Παρόλο που έχουμε δει από πρώτο χέρι τη δύναμη της Porsche Taycan Turbo S και τις δυνατότητες του Rimac Nevera, η γοητεία που ανέβλυζαν δεν ήταν ακόμη τέλεια. Μέχρι που βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι του Hyundai Ioniq 5 N στην πίστα του Nürburgring, όπου βάλθηκε να μας αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία για τα ηλεκτρικά μοντέλα και τα κατάφερε!

Το πρωτότυπο Hyundai Ioniq 5 N το είχαμε οδηγήσει και στη Σουηδία στις αρχές του έτους, στην καλυμμένη με χιόνι και πάγο πίστα του Arjeplog. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι «ψάρια πιάνει» και στην στεγνή ασφάλτινη πίστα, σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες και με πολύ πιο απαιτητικές στροφές και τεχνικά κομμάτια. Το μόνο που έχει μένει ίδιο από την πρώτη μας οδήγηση είναι το καμουφλάζ, το οποίο οι Κορεάτες δεν πρόκειται να αφαιρέσουν πριν το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που θα γίνει 13 με 16 Ιουλίου.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε