Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mazda CX-60: Το οδηγούμε στην Πορτογαλία
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mazda CX-60: Το οδηγούμε στην Πορτογαλία

6/5/2022

Το Mazda CX-60 έρχεται με τέρμα το γκάζι και γεμάτο τεχνολογία, αλλά πάντα με το μοναδικό στιλ της εταιρίας, να βάλει πάλι δυναμικά τη φίρμα στην πίτα των πωλήσεων.

Mazda CX-60: Θρασύ και σύντομα με 6κυλίνδρα μοτέρ

Η Mazda έχει χαράξει το δικό της μοναδικό μονοπάτι στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Επανεφηύρε» το roadster με το διαχρονικό πλέον MX-5, τόλμησε και κράτησε τον κινητήρα Wankel για πολύ καιρό, προσφέροντας εντυπωσιακά αυτοκίνητα όπως το RX7 και δημιούργησε τον κινητήρα Skyactiv-X, που διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα ανάφλεξης. Ακόμα και τώρα, σε μια εποχή που οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων στρέφονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ιαπωνική εταιρία είχε το θράσος να κατασκευάσει μια νέα πλατφόρμα κατάλληλη για εξακύλινδρους «ορθόδοξους» κινητήρες. Συγκεκριμένα στο άμεσο μέλλον θα φιλοξενήσει ένα 3,0 λίτρο κινητήρα βενζίνης και ένα μοτέρ πετρελαίου 3.300 κυβικών εκατοστών, με διαμήκη τοποθέτηση και κίνηση στους πίσω ή στους 4 τροχούς.

 

Το Mazda CX-60 έχει θηριώδη σχεδίαση και εξαιρετικούς χώρους

Το πρώτο μοντέλο με τη νέα αυτή πλατφόρμα είναι το CX-60, ένα εντυπωσιακό μεσαίο SUV, με μήκος 4,75 μέτρα, πλάτος 1,89 μέτρα και ύψος 1,67 μέτρα, μεγαλύτερο δηλαδή από το CX-5 (4,55/1,84/1,68 μέτρα).



Η σχεδίαση του είναι εναρμονισμένη με τη αισθητική φιλοσοφία που μας έχει συνηθίσει η εταιρία τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη μάσκα, στενά φωτιστικά στρώμα, μυώδες μακρύ καπό και καθαρές ομαλές γραμμές που δημιουργούν σμιλεμένες κι ελαφρώς στρογγυλεμένες επιφάνειες. Ο χώρος της καμπίνας είναι βασιλικός, τόσο μπροστά, όσο και πίσω, με τα καθίσματα να είναι άνετα κι η κατασκευή ευχάριστα ποιοτική. Σίγουρα όποιος μπει στο εσωτερικό δεν θα νιώσει ίχνος κλειστοφοβίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε