Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε το νέο Peugeot e-2008

Διαβάστηκε από 56625 αναγνώστες - 4/12/2020

Επόμενος, παρακαλώ... Μετά από το 208 έρχεται τώρα και το Peugeot 2008 ως ηλεκτροκίνητο. Το οδηγούμε με αμιγώς καθαρή... συνείδηση.

Το κύμα των SUV συνεχίζει να ρολάρει. Όλα βέβαια αποσπούν μεγάλη κριτική  από όσους φροντίζουν το μέγιστο δυνατό για το κλίμα και το περιβάλλον. Προκειμένου, λοιπόν, να ξεφύγει και από αυτούς, η Peugeot λανσάρει στις αρχές του 2020 το ηλεκτροκίνητο 2008, το e-2008. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 100 kW (ή 136 ίππων) και μέγιστη ροπή 260 Nm, που τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 50 kWh, η οποία αρκεί για αυτονομία 320 km (κατά WLTP).



Όπως όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, έτσι και το e-2008 είναι ένας στιβαρός sprinter, που μαγεύει τους πάντες στην πόλη και τους κάνει να χαμογελούν. Ακόμα και τα διάφορα GTI κτλ. χλωμιάζουν, όταν ο ηλεκτροκίνητος... λέων επιταχύνει. Και με αυτήν τη σχεδίαση, εκτός των άλλων, ο οδηγός κάνει μέσα στην πόλη και... εντύπωση, κάνοντας το μποτιλιάρισμα κάπως πιο ευχάριστο.

Μόνο για την ανάκτηση ρεύματος πρέπει ο οδηγός να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις, καθώς ακόμα κι αν μετακινήσει τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων από τη θέση D στη θέση B και έχει ήδη επιλεγεί το πρόγραμμα οδήγησης Eco, το e-2008 περισσότερο κινείται παρά επιβραδύνει. Έτσι, θα λέγαμε ότι το γαλλικό μοντέλο μάλλον απέχει από τα άλλα ηλεκτροκίνητα σε ό,τι έχει να κάνει με το λεγόμενο one-pedal-feeling.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις