Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Οδηγούμε το οικονομικό νέο Nissan Qashqai mild hybrid

Διαβάστηκε από 6202 αναγνώστες - 22/7/2021

Το πολύ καλό, έγινε καλύτερο! Πιο ολοκληρωμένο, πιο οικονομικό και εξελιγμένο στα σημεία που πονούσε, απεδείχθη η νέα, τρίτη γενιά του Nissan Qashqai mild hybrid, που σε προκαλεί με την δυναμική του σχεδίαση.

Ως ιδρυτής της κατηγορίας των SUV, η Nissan φρόντισε η εντελώς νέα εξελιγμένη τρίτη γενιά του Qashqai, να ανακατεύει την… τράπουλα ξανά. Εκτός από μερικά επιπλέον εκατοστά σε μήκος, πλάτος και ύψος, οι πιο αρμονικές αναλογίες προσελκύουν το μάτι με την πρώτη. Και στο εσωτερικό, η αίσθηση των χώρων είναι ταιριαστή, αφού στις πίσω θέσεις το νέο μοντέλο δείχνει πραγματικά κάπως πιο ευάερο.

Kοινοποίησε το »


Παρεμπιπτόντως, πήραμε θέση στην κορυφαία εξοπλιστική εκδοχή Techna με φίνο δέρμα nappa και μια τεράστια πανοραμική οροφή. Στη συγκεκριμένη έκδοση το σύγχρονο Qashqai κοστίζει στην Ελλάδα τουλάχιστον 35.990 ευρώ, αλλά είναι πράγματι πολύ γενναιόδωρα εξοπλισμένο. Κομψή απομίμηση ξύλου, ανάλογα υψηλής αξίας διακόπτες και μπουτόν, ακριβείς ραφές και πολλές μαλακές επιφάνειες. Σίγουρα, αποκτά κανείς κάτι για τα χρήματα, που έχει καταθέσει ήδη στη Nissan. Η αίσθηση αφής των υλικών, που έχουν τοποθετηθεί, αφήνει λίγες επιθυμίες ανεκπλήρωτες. Έτσι, το μόνο, που μας προκαλεί εντύπωση διά της αφής, είναι μερικά πλαστικά άκρα πολύ χαμηλά στα πάνελ των πίσω θυρών. 

Κομψή απομίμηση ξύλου, ανάλογα υψηλής αξίας διακόπτες και μπουτόν, ακριβείς ραφές και πολλές μαλακές επιφάνειες

Κομψή απομίμηση ξύλου, ανάλογα υψηλής αξίας διακόπτες και μπουτόν, ακριβείς ραφές και πολλές μαλακές επιφάνειες


Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά ζητήματα προς θαυμασμό. Δηλαδή, το τελείως νέο infotainment. Ξεκινάμε με το εξ ολοκλήρου νέο σετ ψηφιακών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων. Η συγκεκριμένη οθόνη των 12,3 ιντσών στο οπτικό πεδίο του οδηγού είναι standard μόλις από την εξοπλιστική εκδοχή "N-Connecta" και μετά, αλλά είναι εξαιρετικά καλή, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η εξοπλιστική γραμμή είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση. Άλλωστε, οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις του νέου Qashqai είναι δυνατό να γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης τόσο ομαλά και διαισθητικά, κάτι που μας προκάλεσε έκπληξη. Πόσο όμορφο είναι να υπάρχουν γύρω από την οθόνη στο κέντρο του ταμπλό πολλοί διακόπτες και μπουτόν, τα οποία λειτουργούν, όπως τα πιεζο-περιστροφικά, για τη ρύθμιση της έντασης και των λοιπών ρυθμίσεων ήχου κάθε μέσου υποβοήθησης του οδηγού. Επιπλέον, υπάρχει μια ξεχωριστή μονάδα κλιματισμού, η οποία για να λειτουργήσει δεν απαιτεί πρόσθετη εικονογράφηση με πληροφορίες διαχείρισης από τον πίνακα οργάνων με τις ψηφιακές ενδείξεις. Και, το παραδεχόμαστε, προγραμματιστές των multimedia, τα έχετε κάνει πολύ σωστά.

Πως είναι όμως στον δρόμο η νέα έκδοση;

Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις του νέου Qashqai είναι δυνατό να γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης τόσο ομαλά και διαισθητικά, κάτι που μας προκάλεσε έκπληξη

Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις του νέου Qashqai είναι δυνατό να γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης τόσο ομαλά και διαισθητικά, κάτι που μας προκάλεσε έκπληξη

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις