Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
14 φωτογραφίες »

Όλα τα μοντέλα ΒΜW μέχρι το 2022

Διαβάστηκε από 7314 αναγνώστες - 20/11/2020

Βιάζεστε να μάθετε για τα αυτοκίνητα που σχεδιάζει να φέρει η BMW; Η αγωνία τελειώνει χωρίς κόπο, διαβάζοντας την αναλυτική παρουσίαση όλων των μοντέλων που κυκλοφορήσει στις αγορές η γερμανική μάρκα.

Η BMW εργάζεται πυρετωδώς για να διερύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα των μοντέλων της. Ο γερμανικός κολοσσός δεν επαναπαύεται και  εξελίσσει τα αυτοκίνητά του, προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής για οχήματα με οικολογικό προφίλ.  Μέχρι το 2025 η BMW σκοπεύει να παρουσιάσει 12 συνολικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα επεκτείνονται σε κάθε κατηγορία. Στην βιτρίνα των Βαυαρών δεσπόζει η νέα ναυαρχίδα τους στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, BMW iX (2021), ενώ στην κλάση των SUV υπάρχει ακόμη και το μοντέλο iX3. Την επόμενη χρονιά θα εμφανιστεί και το i4, το πλήρως ηλεκτρικό Gran Coupe με το οποίο οι Γερμανοί φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν την Tesla.
 
Την ίδια στιγμή, η BMW δεν αφήνει παραπονούμενους εκείνους που μένουν πιστοί σε όσα έχουν συνηθίσει, επιλέγοντας αυτοκίνητα με κινητήρες diesel, παρόλο που μοντέλα αμιγώς ηλεκτροκίνητα και υβριδικά καθιερώνονται στην αγορά.
 
Επί του πρακτέου. Είστε έτοιμοι να δείτε τα αυτοκίνητα που θα φέρει η BMW μέχρι το 2022; Η Auto Bild σάς τα παρουσιάζει με όσα πρέπει να γνωρίζετε (σ.σ. η τιμή αφορά την γερμανική αγορά).
 
BMW 128ti
Έναρξη Κυκλοφορίας: Νοέμβριος 2020


 
Το BMW 128ti σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να πετύχει την μέγιστη οδηγική απόλαυση. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας που το εξοπλίζει θυμίζει αρκετά το μοτέρ του M135i. Στην BMW 128ti αποδίδει ισχύ 265 ίππων. Σωστά «κρατήματα» και ισορροπημένη οδήγηση εξασφαλίζεται χάρη στην ειδικά ρυθμισμένη M sports ανάρτηση που χαμηλώνει το όχημα κατά ένα εκατοστό, αλλά και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen. Το τετρακίνητο BMW 128ti είναι κατά 80 κιλά βαρύτερο από το M135i της μπροστά κίνησης. Επιταχύνει 0-100 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, με αρχικό κόστος αγοράς τα 41.575 ευρώ.
 
BMW M3 / M4
Έναρξη κυκλοφορίας: Νοέμβριος 2020


 
Στις σπορτίφ σειρές M3 και M4 δεσπόζει εμφανισιακά ο επιθετικός πρόβολος και η mega kidney γρίλια, κλασικό design για μοντέλο της BMW. Η δυνατότητα τετρακίνησης και ο στάνταρ εξοπλισμός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων δεν περνούν απαρατήρητα. Εξάλλου, οι Γερμανοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην σπορ μεσαίας τάξης Μ3 και την Μ4, με το αποτέλεσμα να μην αφήνει κανέναν παραπονούμενο.

Οι προκάτοχοι των δύο μοντέλων μένουν... πίσω στις συγκρίσεις, με τις φρέσκιες εκδόσεις της BMW να περιλαμβάνουν επιπλέον πλήρως ανασχεδιασμένο κινητήρα και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας VDC (το ESP με άλλη ονομασία). Η αρχική τιμή των δύο μοντέλων ξεκινά από τα 82.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν δύο εκδόσεις ισχύος, η βασική με ιπποδύναμη 480 άλογα και η Competition με ιπποδύναμη 510 άλογα.
 
BMW iX3
Έναρξη κυκλοφορίας: Τέλη 2020


 
H πέμπτη γενιά της eDrive τεχνολογίας της BMW εφαρμόζεται στην BMW iX3. Με βάση τις μετρήσεις WLTP το ηλεκτρικό SUV έχει ηλεκτρική εμβέλεια στα 460 χιλιόμετρα, χάρη στις 188 πρισματικές κυψέλες στην χωρητικότητας 74 κιλοβατώρων μπαταρία. Κόστος αγοράς από 68.040 ευρώ.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις