Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πολυτελή αυτοκίνητα στην λογική του μέλλοντος

Διαβάστηκε από 37592 αναγνώστες - 30/12/2020

Mercedes C-Class
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021
 
Η παραγωγή της νέας Mercedes C-Class θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και θα διατίθεται μεταξύ άλλων σε plug-in hybrid έκδοση. Αυξημένη θα είναι η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αλλά και της εμβέλειας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.
 
Mercedes S-Class
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Η ναυαρχίδα του γερμανικού κολοσσού, η Mercedes S-Class, θα εμφανιστεί στις αγορές ως plug-in hybrid μοντέλο. Όπως και με το παραπάνω project, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση παραμένει «κρυφό» το πλάνο για την απόδοση του αυτοκινήτου, ενώ έχει τεθεί στόχος ηλεκτρικής αυτονομίας ως και τα 100 χιλιόμετρα.
 
VW T7
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για την κυκλοφορία του VW T7 που θα κατασκευαστεί μεταξύ άλλων και ως plug-in hybrid, μεταξύ άλλων. Στόχος των Γερμανών η ιπποδύναμη που φτάνει τα 245 άλογα.
 
Hyundai Tucson
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Το Hyundai Tucson είναι το project plug-in hybrid μοντέλου θα ετοιμάζει το κορεατικό brand. Η υβριδική λειτουργία του κινητήρα τόσο με έναν καύσης όσο και έναν ηλεκτροκίνητο, πάντως, προϋποθέτει σημαντική αναβάθμιση στην ιπποδύναμη και την αυτονομία.
 
Kia Sorento
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Το Kia Sorento είναι το μεγάλου μεγέθους SUV το οποίο θα εμφανιστεί στην αγορά μερικώς ηλεκτροκίνητο. Ασαφές παραμένει το επίπεδο απόδοσης και ηλεκτρικής αυτονομίας που θα το χαρακτηρίζει.
 
Peugeot 308
Έναρξη κυκλοφορίας


 
Είναι η παρθενική φορά που ένα Peugeot 308 θα εμφανίζεται σε plug-in hybrid έκδοση και όχι αποκλειστικά με τον κλασικό κινητήρα καύσης. Η γαλλική πολυεθνική Groupe PSA, πάντως, μας κρατά στο... σκοτάδι όσον αφορά ιπποδύναμη και εμβέλεια.
 
Mercedes AMG GT 73e
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Το Mercedes AMG GT 73e είναι η σειρά που φέρνει στην κυκλοφορία η AMG, ένα plug-in hybrid του τετράθυρου GT. Η συνολική ιπποδύναμη του αυτοκινήτου προβλέπεται να φτάνει τα 800 άλογα!
 
Opel Astra
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Η νέα έκδοση του Opel Astra αντικαθιστά την πλατφόρμα της General Hyundai με την αντίστοιχη της PSA, αξιοποιώντας και τα ανταλλακτικά της μητρικής πολυεθνικής. Στο Opel Astra θα υπάρχουν κοινά στοιχεία με το Peugeot 308 plug-in hybrid, χωρίς και στην περίπτωση αυτή να προκύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Peugeot 508 PSE
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Αντιθέτως, ανοιχτό βιβλίο θεωρείται το Peugeot 508 PSE. Με κόστος περίπου στα 60.000 ευρώ, θα έχει κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα για ιπποδύναμη 360 άλογα βασιζόμενο στις πρότερες εκδόσεις των μοντέλων 508. Η ηλεκτρική εμβέλεια θα φτάνει ως τα 42 χιλιόμετρα.
 
Cupra Formentor
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Η πρώτη ανεξάρτητη έκδοση Cupra με την ονομασία Cupra Formentor θα έχει ιπποδύναμη 245 άλογα και εμβέλεια στα 50 χιλιόμετρα.
 
Skoda Kodiaq facelift
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021


 
Το Skoda Kodiaq facelift εξοπλίζεται με δύο κινητήρές, έναν ηλεκτρικό και έναν βενζινοκινητήρα. Το Skoda Superb ενδέχεται να «δανείσει» τον κινητήρα του για ιπποδύναμη 218 άλογα και 400 Nm ροπής. Η μπαταρία 13 kWh στο κάτω μέρος του αμαξώματος είναι αρκετή για 55 καθαρά ηλεκτρικά χιλιόμετρα στο sedan.
 
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV
Έναρξη κυκλοφορίας: 2021  

     

 
Με το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργεί μία  plug-in hybrid έκδοση στην συγκεκριμένη σειρά, δεν γνωστοποιεί ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για ισχύ ή εμβέλεια.