Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Όλες οι Mercedes έως το 2023 PART II

Διαβάστηκε από 46842 αναγνώστες - 19/5/2020

Mercedes E-Class facelift
Τιμή: περίπου 45.000 ευρώ (Γερμανία)
Έναρξη πωλήσεων: καλοκαίρι 2020




Η Mercedes έχει δώσει στην E-Class τα συνήθη συστατικά για ένα facelift: Η Mercedes E-Class έρχεται με νέους προβολείς, νέα πίσω φώτα, τροποποιημένη γρίλια και νέες ποδιές. Το εσωτερικό θα εφοδιάζεται ήδη από τη βασική έκδοση με ένα πλήρως ψηφιακό cockpit, όπου θα δίνει το «παρών» και το MBUX. Το πιο εντυπωσιακό θα είναι το νέο τιμόνι, που θα είναι εντελώς ευαίσθητο στην αφή!

Mercedes EQA
Τιμή: περίπου 40.000 ευρώ (Γερμανία)
Έναρξη πωλήσεων: 2020




Η ηλεκτρική έκδοση της νέας GLA, φυσικά, ονομάζεται EQA και θυμίζει έντονα τον... αδελφό του με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όσον αφορά τις τιμές χωρητικότητας των μπαταριών, η κλιμάκωση αρχικά θα κυμαίνεται πιθανότατα από 60 έως 110 kWh. Ακόμα και η μικρότερη μπαταρία θα παρέχει μια αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων. Τα τρία επίπεδα ισχύος των κινητήρων καθορίζονται στα 150, 200 και 250 kW (ή 204, 272 και 340 PS, αντίστοιχα).

Mercedes SL
Έναρξη πωλήσεων: 2020



Η επόμενη SL θα διαθέτει και πάλι μια μαλακή οροφή. Χάρη σε μια νέα πλατφόρμα που η SL μοιράζεται με το διάδοχο της AMG GT, θα μπορούσε επίσης να είναι διαθέσιμη στην SL για πρώτη φορά και η τετρακίνηση. Για να ξεχωρίζει από την GT, η SL θα είναι 2+2 θέσεων.

Mercedes S-Class
Έναρξη πωλήσεων: 2020



Με την καινούργια γενιά της S-Class, μια νέα εποχή σχεδίασης ξεκινά στη Mercedes. Το εσωτερικό θα εκσυγχρονιστεί επίσης, με μια τεράστια κεντρική οθόνη να κυριαρχεί στο (άμεσο) μέλλον.

Mercedes EQS
Έναρξη πωλήσεων: 2020



Η σχεδίαση της ηλεκτροκίνητης E-Class ξεχωρίζει από αυτήν των εκδόσεων με κινητήρες συμβατικής τεχνολογίας, γεγονός που έχει καταστήσει το πρωτότυπο EQS Vision σαφές με την πρώτη ματιά. Και δίνει μια προοπτική για τη μονάδα κίνησης: δύο ηλεκτρικοί κινητήρες με ισχύ 476 PS και μία μπαταρία 100 kWh.

Smart facelift
Έναρξη πωλήσεων: 2020



Με το facelift, η Smart αφαιρεί όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από την γκάμα του μοντέλου της. Τόσο το διθέσιο όσο και το forfour θα εφοδιάζονται πλέον με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 82 PS. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 km/h με τη βοήθεια μιας μπαταρίας 17,6 kWh, με την οποία το fortwo έχει αυτονομία 159 χιλιομέτρων. Το τετραθέσιο forfour έχει αυτονομία 153 χιλιομέτρων εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους του.

Mercedes-AMG One
Τιμή: 2.700.000 ευρώ (Γερμανία)
Έναρξη πωλήσεων: 2021




Το πρωτότυπο “Project One” παρουσιάστηκε... εγκαίρως για τα 50α γενέθλια της AMG - η έκδοση παραγωγής θα αποκαλείται απλώς "One" και θα περιορίζεται σε 275 μονάδες. Ο turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων από το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 του 2016 παρέχει 759 PS στο One. Το εξακύλινδρο μηχανικό σύνολο υποστηρίζεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 413 PS. Συνδυαστικά η ισχύς του συστήματος ανακοινώνεται πως φτάνει τα 1035 PS. Το βάρος θα είναι μικρότερο από 1300 kg, ενώ οι επιδόσεις θα είναι ανάλογες μοντέλων της Koenigsegg κτλ.

Mercedes C-Class
Έναρξη πωλήσεων: αρχές 2021



Η νέα C-Class απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί μια... επανάσταση. Οι διαστάσεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, ενώ σε επίπεδο σχεδίασης θα υιοθετηθεί η οικεία -πλέον- γραμμή της τελευταίας γενιάς της A-Class: λιγότερες ακμές και πιο μοντέρνες επιφάνεις. Η Mercedes είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτής της κατηγορίας, που διαθέτει στο μοντέλο της αερανάρτηση. Πάντως, περισσότερη πρόοδο θα συναντήσουμε κάτω από το μπροστινό καπό, καθώς όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με τη γνωστή τεχνολογία των 48 Volt.

Mercedes GLC II
Έναρξη πωλήσεων: 2021



Εμφανισιακά, το SUV θα είναι μια εξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου. Η Mercedes θα παραμείνει πιστή στη σχεδιαστική γραμμή της και θα ελαφρύνει την GLC από καμπές και ακμές. Οι διαμορφωμένες επιφάνειες δημιουργούνται ως αντιστάθμιση. Υπάρχουν επίσης χαμηλού ύψους προβολείς και πίσω φώτα με συνεχή φωτιστική λωρίδα. Η Mercedes σχεδιάζει μια τροποποιημένη έκδοση του MBUX για το εσωτερικό, ενώ οι κινητήρες βενζίνης και diesel θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται κάτω από το καπό.

Mercedes EQE
Έναρξη πωλήσεων: 2021



Η EQE είναι μικρότερη σε μήκος από τις E-Class με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά οι εσωτερικές διαστάσεις της αντιστοιχούν σε εκείνες της επιμηκυσμένης έκδοσης long. Ανάμεσα στους δύο άξονες τοποθετείται το ύψους 115 χιλιοστών δοχείο της μπαταρίας, με περίπλοκη ψύξη, που είναι προσβάσιμο από κάτω. Η αερανάρτηση Airmatic θα είναι standard, ενώ η ενεργή τετρακίνηση θα κοστίζει επιπλέον.

Mercedes EQGLE
Έναρξη πωλήσεων: 2022



Για την κίνηση οι άνθρωποι της Mercedes-Benz σχεδίασαν ήδη τέσσερις εναλλακτικές: Η «βασική» έκδοση θα εφοδιάζεται με μπαταρία 60 kWh και ισχύ τουλάχιστον 140 kW (ή περίπου 190 PS), ενώ η πιο ισχυρή θα είναι ισχύος 640 kW (ή σχεδόν 870 PS) με μπαταρία 110 kWh. Στα σχέδια της γερμανικής εταιρείας λέγεται ότι υπήρχε, μάλιστα, και ένα υπεραυτοκίνητο με ισχύ 1.000 kW (ή 1.360 PS)!

Mercedes EQGLS
Έναρξη πωλήσεων: 2022



Το απόλυτο ηλεκτρικό SUV βασίζεται στη long εκδοχή της μεγάλης ηλεκτρικής πλατφόρμας. Ανάλογα με το hardware και το software, το εύρος της αυτονομίας κυμαίνεται μεταξύ 420 και 660 χιλιομέτρων. Η EQGLS είναι αρκετά ευρύχωρη και θα διαθέτει το πολύ τρεις σειρές καθισμάτων. Η Mercedes εξετάζει επίσης ένα σαλόνι με τέσσερις ξεχωριστές θέσεις.

Mercedes A City
Τιμή: 20.000 ευρώ (Γερμανία)
Έναρξη πωλήσεων: 2022




Με την A City η Mercedes σκοπεύει να προσφέρει ένα νέο entry-level μοντέλο κάτω από την A-Class. Για αυτό το σκοπό, πρέπει να μικρύνει η σημερινή A-Class και να κατασκευαστεί ένα ελκυστικό τρίθυρο αυτοκίνητο σύμφωνα στο στιλ του πρωτότυπου EQA που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το κλασικό τρίθυρο αυτοκίνητο θα είναι θελκτικό με τη μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών και το concept των θυρών του, που θα εξοικονομεί χώρο.

Mercedes A Adventure
Έναρξη πωλήσεων: 2023



Η Mercedes σχεδιάζει μια νέα είσοδο στον κόσμο των SUV. Πρόκειται για το Α City με πλαστικές σανίδες στο αμάξωμα και ράγες οροφής. Η off-road εμφάνιση θα δείχνει, ωστόσο, ένας μέρος του show, καθώς η Mercedes θα αποφύγει τη χρήση ενός συστήματος τετρακίνησης.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει