Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
22 φωτογραφίες »

Δέκα compact SUV: Ποιο έχει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο;

Διαβάστηκε από 7638 αναγνώστες - 14/1/2021

Ευχάριστη εμφάνιση, πρακτικό προφίλ και αίσθηση ασφάλειας καθιστούν τα compact SUV αγαπημένη. Ποιο, όμως, έχει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και με ποιο κόστος; Η Auto Bild συγκρίνει 10 μοντέλα και δίνει την απάντηση.

Τα τελευταία χρόνια, η τάση αγοράς SUV είναι ανοδική στην χώρα μας. Σε πολλά compact μοντέλα η εμφάνιση έχει κυρίαρχο ρόλο, με την λειτουργικότητα να χάνει έδαφος. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που θέτουν ως προτεραιότητα την αγορά αυτοκίνητου που έχει μεγάλο πορτ μπαγκάζ και αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Ο ελαφρώς σπορ σχεδιασμός, η άνεση και τα ψηλά καθίσματα έχουν καθιερώσει την κατηγορία compact SUV ως ιδιαίτερα αγαπητή στο αγοραστικό κοινό.
 
Βέβαια, ειδικά για τα premium οχήματα, αν ένα αυτοκίνητο SUV αποκτά επιθετικό προφίλ, συνήθως χάνει στην έννοια της πρακτικότητας. Στην προηγούμενη γενιά του Mercedes GLA, για παράδειγμα, διαθέσιμος χώρος των αποσκευών ήταν μάλλον μέτριος με μέγιστη χωρητικότητα τα 1.235 λίτρα λόγω της απότομης κεκλιμένης οροφής κουπέ. Μάλιστα, υπάρχουν και μοντέλα όπως το Skoda Karoq, τα οποία προσφέρουν ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο συγκριτικά με station wagon της ίδιας μάρκας. Εάν διπλώσετε τα πίσω καθίσματα, έχετε μέγιστο αποθηκετικό χώρο 1.810 λίτρων για το τσέχικο μοντέλο, 70 λίτρα περισσότερα από το Octavia Combi, το οποίο είναι μακρύτερο πάνω από 28 εκατοστά και διαθέτει το αδιαμφισβήτητο ρεκόρ αποθηκευτικού χώρου σε αυτή την κατηγορία.


 
Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά compact station wagons δεν έχουν άμεσο διάδοχο. Αντίθετα, τουλάχιστον σε ορισμένους κατασκευαστές, αντικαθίστανται σταδιακά από τα πιο δημοφιλή compact SUV. Για μοντέλα όπως το Hyundai Tucson ή το VW Tiguan, η υψηλή θέση καθίσματος, η σχετικα πιο άνετη είσοδος στο αυτοκίνητο και η υποκειμενικά αντιληπτή αίσθηση αυξημένης ασφάλειας δίνουν σαφές προβάδισμα.
 
Πώς έγινε η δοκιμή της Auto Bild
Αν, επομένως, αναζητάτε ένα αυτοκίνητο με αυξημένο αποθηκευτικό χώρο τα compact SUV είναι μία ενδιαφέρουσα επιλογή. Η αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί να περιορίσει τα χρήματα που θα δώσετε, με την Auto Bild να κάνει την απαραίτητη έρευνα για λογαριασμό σας και να δοκιμάζει 10 SUV της συγκεκριμένης κατηγορίας τα οποία έχουν τον μέγιστο δυνατό χώρο αποσκευών.
 
Για την επιλογή των μοντέλων ακολουθήθηκε συγκεκριμένη διαδικασία. Όλα τα μοντέλα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ως νεαρά μεταχειρισμένα, επομένως θα έπρεπε να κυκλοφορούν στην αγορά για τουλάχιστον τρία χρόνια και ταυτόχρονα όχι περισσότερο από επτά χρόνια. Η εταζέρα του πορτ παραμένει όταν αξιολογείται η κανονική διαρρύθμιση. Ωστόσο, το μάξιμουμ όριο αποθήκευσης σε λίτρα δεν είναι πάντα χρήσιμος όρος, εάν ο χώρος αποσκευών είναι σε γωνία ή δύσκολα προσβάσιμος. Ως εκ τούτου, καθορίζεται το ύψος του περβάζιου φόρτωσης, το μέγιστο ύψος και βάθος του χώρου,καθώς και το πλάτος του ανοίγματος. Παρεμπιπτόντως, οι μετρήσεις δεν προέρχονται από το βιβλίο προδιαγραφών των κατασκευαστών, αλλά όλες μετρήθηκαν προσωπικά από την Auto Bild ως μέρος των πολλών μεμονωμένων και συγκριτικών δοκιμών.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις