Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πως θα καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις αντλία βενζίνης;

Πως θα καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις αντλία βενζίνης;

Διαβάστηκε από 1539 αναγνώστες - 2/3/2023

Η αντλία βενζίνης ή αλλιώς τρόμπα κάποια στιγμή θα ζητήσει αλλαγή. Μάθε ποια είναι τα σημάδια για να το καταλάβεις όταν φτάσει η στιγμή.

Μάθε πότε αλλάζεις αντλία βενζίνης

Η αντλία καυσίμου, όπως λέει και το όνομά της αντλεί καύσιμο από το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου στον κινητήρα. Αν δε λειτουργεί σωστά, το μοτέρ σου θα πάρει λιγότερο καύσιμο από αυτό που χρειάζεται, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ή κάποια στιγμή σταματήσει να λειτουργεί. Συνεπώς, είναι σημαντικό να μην αγνοήσεις τα σημάδια της βλάβης, γιατί αλλιώς θα καταλήξεις σταματημένος στη μέση του δρόμου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πρόβλημα στην εκκίνηση

Το πιο σύνηθες και εύκολα αναγνωρίσιμο σημάδι είναι ότι το αυτοκίνητό σου κομπιάζει κατά την εκκίνηση ή μπορεί να μην ξεκινά καθόλου.  Όσον αφορά το πρώτο, θα αισθανθείς ένα τίναγμα ή ρετάρισμα, σημάδι που δείχνει ότι το κινητήριο σύνολο δεν έχει λάβει την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου για να εκκινήσει κανονικά.

Παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπερθερμανθεί ο κινητήρας, καθώς ζορίζεται πολύ περισσότερο για να κινήσει το όχημα, χρησιμοποιώντας φτωχότερο μείγμα καυσίμου. Επίσης, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το όχημα να μην μπορεί να διατηρήσει σταθερή την ταχύτητά του ή να παρουσιάσει αυξημένη κατανάλωση.

Το κόστος της αλλαγής

Η αλλαγή αντλίας βενζίνης έχει σχετικά νορμάλ κόστος, ωστόσο εξαρτάται από το είδος της. Οι ηλεκτρικές που διαθέτουν τα πιο καινούρια αυτοκίνητα κοστίζουν παραπάνω από τις μηχανικές, καθώς συνήθως ενσωματώνουν και το φλοτέρ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος της αντικατάστασης αντλίας  σε ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να ξεκινήσει -μαζί με την εργασία- από τα 200 ευρώ και να φτάσει και κοντά στα 350-400 ευρώ. 

Έτσι θα γλιτώσεις την αλλαγή

Η αλλαγή τρόμπας κάποια στιγμή θα είναι αναπόφευκτη, ωστόσο στο χέρι σου είναι να την παρατείνεις. Για να διατηρήσεις λοιπόν την καινούρια σου αντλία , θα πρέπει να φροντίζεις να έχεις επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ. Να μην περιμένεις δηλαδή να ανάψει λαμπάκι για να πας σε βενζινάδικο, καθώς όσο λιγότερη ποσότητα καυσίμου βρίσκεται στη δεξαμενή, τόσο πιο πιθανό είναι η αντλία να τραβήξει κάποιο σκουπιδάκι και να χαλάσει. Ως γενικό κανόνα θα πούμε πως θα πρέπει ο δείκτης να είναι πάνω από το ¼. Επίσης αν και αυτό δεν μπορείτε να το ελέγξετε είναι σημαντικό να είσαι καλή η ποιότητα του καυσίμου, καθλως διαφορετικά αυξάονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να χαλάσει η αντλία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις