Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως στα καύσιμα η Ελλάδα!

Στις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως στα καύσιμα η Ελλάδα!

16/2/2024

Φωτιά τα καύσιμα στην Ελλάδα
12η πιο ακριβή βενζίνη παγκοσμίως
Έχουμε το 23ο πιο ακριβό πετρέλαιο
Βρισκόμαστε στην 8η θέση με το πιο ακριβό υγραέριο

Φωτιά τα καύσιμα στην Ελλάδα

Η αύξηση των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά έχει συμπιέσει αρκετά τα ελληνικά νοικοκυριά και δυστυχώς ανάμεσα σε αυτά τα αγαθά βρίσκονται και τα καύσιμα, τα οποία είναι απαραίτητα στην παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα, να εκτινάσσεται και η τιμή των περισσότερων προϊόντων. Μάλιστα παραληρώντας τις τιμές των καυσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε ότι η χώρα μας φιγουράρει αρκετά ψηλά στη λίστα με τα ακριβότερα καύσιμα.

12η πιο ακριβή βενζίνη παγκοσμίως

Το πιο διαδεδομένο καύσιμο στη χώρα μας, η βενζίνη πωλείται προς 1,87 ευρώ το λίτρο. Αυτό μας κατατάσσει στη 12η θέση παγκοσμίως με την πιο ακριβή βενζίνη και 8η στην Ευρώπη.  Οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που μας ξεπερνάνε σε ακρίβεια είναι οι Μονακό, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία Λιχτενστάιν, Φινλανδία και Ελβετία.

Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα βέβαια αν σκεφτούμε ότι στο Χονγκ-Κονγκ το λίτρο κοστίζει 2,91 ευρώ. Στον αντίποδα, η φθηνότερη χώρα είναι το Ιράν με 0,027 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στη γειτονική Βουλγαρία το κόστος είναι 1,32 ευρώ.

Έχουμε το 23ο πιο ακριβό πετρέλαιο

Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα στο diesel κίνησης. Όχι ότι είναι κολακευτικό να έχουμε το 23ο πιο ακριβό πετρέλαιο στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερα σε σχέση με την αμόλυβδη. Η τιμή του λίτρου είναι στα 1,71 ευρώ ανά λίτρο, την ίδια ώρα που η γείτονες Βούλγαροι πληρώνουν 1,36 ευρώ το λίτρο.

Παγκοσμίως το πιο ακριβό πετρέλαιο συναντάται πάλι στο Χονγκ-Κονγκ με τιμή 2,77 ευρώ και το πιο φθηνό στην Βενεζουέλα με τιμή 0,004 ευρώ. Γεμίζεις δηλαδή με 0,20 ευρώ. 

Βρισκόμαστε στην 8η θέση με το πιο ακριβό υγραέριο

Εκεί πάντως που είμαστε πιο ψηλά από κάθε άλλο καύσιμο είναι το LPG (υγραέριο), όπου μπαίνουμε στην δεκάδα έχοντας το 8ο πιο ακριβό υγραέριο παγκοσμίως με τιμή ανά λίτρο 0,89 ευρώ. Η Ελβετία έχει το πιο ακριβό υγραέριο με κόστος 1,21 ευρώ, ενώ στον αντίποδα η Αλγερία έχει το φθηνότερο υγραέριο με τιμή 0,06 ευρώ ανά λίτρο. Τέλος στη γειτονική Βουλγαρία η τιμή του είναι στα 0,63 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις