Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Υαλοκαθαριστήρες: Άλλαξε τους μόνος σου, επέκτεινε τη ζωή τους

Υαλοκαθαριστήρες: Άλλαξε τους μόνος σου, επέκτεινε τη ζωή τους

29/11/2022

Οι βροχές ξεκίνησαν για τα καλά κι οι υαλοκαθαριστήρες έχουν ήδη να δουλεύουν υπερωρίες. Μην τους αμελήσεις αν χρειάζονται άλλαγμα, γιατί αυτοί σου δείχνουν το δρόμο! Δες πως μπορείς να τους αντικαταστήσεις μόνος σου και πως θα τους κάνεις να αντέξουν περισσότερο.

Οι υαλοκαθαριστήρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια σου

Οι υαλοκαθαριστήρες, όσο κι αμελητέοι να φαίνονται, είναι ένα από τα πιο βασικά συστήματα ασφαλείας. Είναι το σύστημα που απομακρύνει νερό, χιόνι, έντομα ή ότι άλλο πέσει στο παρμπρίζ, δίνοντας στον οδηγό την απαραίτητη ορατότητα για να κινηθεί χωρίς προβλήματα στο δρόμο. Δυστυχώς στην Ελλάδα λόγω της παρατεταμένης ηλιοφάνειας πολλές φορές τους αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα και στο τέλος τρέχουμε να τους αλλάξουμε, όταν ήδη οι βροχές έχουν αρχίσει. Η ώρα της αντικατάστασης  τους έχει φτάσει όταν πλέον δεν διώχνουν στο 100% το νερό κι αφήνουν ενοχλητικές γραμμές που επηρεάζουν την ορατότητα. Πάμε λοιπόν να δούμε τρόπους πως θα αυξήσουν την μακροζωία τους και ταυτόχρονα πως μπορείς να τους τοποθετήσεις μόνος σου, γλιτώνοντας λεφτά και στις 2 περιπτώσεις.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κράτησε μακριά χώμα κι ακαθαρσίες για να διατηρηθούν περισσότερο

Για να «μεγαλώσει» η ζωή των μάκτρων θα πρέπει να τα προστατεύεις από το χώμα και τη σκόνη. Καλό θα ήταν να ελέγχεις συχνά τα λάστιχα για κάθε είδους ακαθαρσίες και να τα διατηρείς πάντα καθαρά, ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα σου χρειαστούν. Επίσης ένας βασικός κανόνας είναι ότι οι υαλοκαθαριστήρες θα πρέπει να δουλεύουν πάντα με βρεγμένο παρμπρίζ και καλό θα ήταν να μην τους ενεργοποιήσεις αν δεν έχεις νερό στα πιστιλιστήρια. Δυστυχώς ακόμα και το πιο μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να πέσει το νερό στο παρμπρίζ είναι ικανό να τους προκαλέσει φθορά.
 

Αν περιμένεις χαμηλές θερμοκρασίες, σήκωσε τους!

Αν έχει αναφερθεί ότι η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά χαμηλά, ανασήκωσε τους υαλοκαθαριστήρες προληπτικά όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο, ώστε να προστατεύσεις τα λάστιχα τους. Αν τώρα κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ, μην προσπαθήσεις να τους ξεκολλήσεις με το χέρι, διότι θα τους καταστρέψεις. Αρχικά αν το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων απενεργοποίησε το. Στη συνέχεια άνοιξε το ζεστό αέρα και στείλτον στο παρμπρίζ για να λιώσει ο πάγος. Αν βιάζεσαι μπορεί να αφαιρέσεις το πάγο με ξύστρα για να βλέπεις, αλλά σε καμία περίπτωση μην ρίξεις ζεστό νερό για να ξεκολλήσεις τους υαλοκαθαριστήρες, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ραγίσει το γυαλί. Επίσης μπορείς να εφοδιαστείς με ειδικό χειμερινό καθαριστικό που θα αποτρέψει την δημιουργία πάγου!
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε