Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
363 παραβάτες της ΛΕΑ έμειναν χωρίς άδεια-δίπλωμα

363 παραβάτες της ΛΕΑ έμειναν χωρίς άδεια-δίπλωμα

11/5/2022

Τις τελευταίες μέρες, έχουμε παρατηρήσει όλοι τα μπλόκα της Τροχαίας στα διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, με τους παραβάτες της κυκλοφορίας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) να σχηματίζουν ουρές. 363 οδηγοί που κινήθηκαν παράνομα έλαβαν πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος-άδειας για 2 μήνες!

9 μπλόκα σε 2 μέρες και 363 παραβάσεις

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τις στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες της 9ης και 10ης Μαΐου 2022 στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στην Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου, στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και στη Αττική Οδό, έλεγχοι για τον εντοπισμό οδηγών που παραβιάζουν την κυκλοφορία στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Για  τους συγκεκριμένους ελέγχους συγκροτήθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής 9 συνεργεία και βεβαιώθηκαν 363 παραβάσεις!

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για τη ΛΕΑ

Με βάση τα όσα ορίζει ο Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται για όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Από την άλλη, η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση εκείνη που το αυτοκίνητό έχει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) ή αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Ποια τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Τα πρόστιμα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ, ακόμα και για ελάχιστο χρόνο, είναι η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Εάν ο παραβάτης μέσα σε διάστημα έξι μηνών το επιχειρήσει ξανά, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

 

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!
9 μπλόκα της τροχαίας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.
Βεβαιώθηκαν 363 παραβάσεις μέσα σε 2 μέρες.
200 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση άδειας-διπλώματος για 2 μήνες.
Οι νόμοι είναι νόμοι. Αξίζει στους παραβάτες τέτοιο πρόστιμο ή είναι λίγο;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε