Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην ανάκληση περίπου 60.000 πετρελαιοκίνητων Cayenne και Macan που κυκλοφορούν στην Ευρώπη καλείται να προχωρήσει η Porsche.

Ανακαλεί 60.000 diesel Cayenne και Macan η Porsche

21/5/2018

Στην ανάκληση περίπου 60.000 πετρελαιοκίνητων Cayenne και Macan που κυκλοφορούν στην Ευρώπη καλείται να προχωρήσει η Porsche.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα, τα οποία επικαλούνται ένα e-mail με αποστολέα το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών,  η φίρμα πρέπει να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα SUV, καθώς ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε η KBA, διαπιστώθηκε ότι έχει εγκατασταθεί ένα λογισμικό, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τα αποτελέσματα ελέγχου εκπομπών για τα οξείδια του αζώτου.
 
Πιο αναλυτικά η ανάκληση αυτή αφορά 52.831 Macan που είναι εξοπλισμένες με τον 3.0 λίτρων V6 κινητήρα, αλλά και 6.755 Cayennes με τον V8 κινητήρα 4.2 λίτρων.

Μάλιστα η ίδια η μάρκα η οποία χρησιμοποιεί κινητήρες ντίζελ που προμηθεύει η αδελφή εταιρεία Audi που ανήκουν στο VW Group, φέρεται να είχε ενημερώσει τους γερμανούς ρυθμιστές τον Φεβρουάριο σχετικά με τις «παρατυπίες» που διαπιστώθηκαν στις δοκιμές εκπομπών ρύπων, με την υποχρεωτική ανάκληση να έχει αναφερθεί για πρώτη φορά από το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
 
Τέλος σύμφωνα πάντα με τα μέσα η Audi έχει δηλώσει τον Μάρτιο, ότι αναμένει περισσότερες ανακλήσεις μοντέλων με κινητήρες ντίζελ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τη μεριά της η Porsche δεν έκανε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις περίπου 60.000 ανακλήσεις.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις