Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη θέση στο αυτοκίνητο μας

20/1/2020

Ξέρεις ποια θέση στο αυτοκίνητο είναι η πιο επικίνδυνη σε περίπτωση ατυχήματος, να σου προκαλέσει σωματικές βλάβες? Όχι, δεν είναι η θέση το οδηγού που μόλις σκέφτηκες…

Είναι γεγονός πως το αυτοκίνητο είναι πιο επικίνδυνο μέσο μεταφοράς από τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα λεωφορεία, αφού ο αριθμός των καθημερινών ατυχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι βιομηχανίες (ειδικά τα τελευταία χρόνια) έχουν δημιουργήσει πολλές τεχνολογίες ώστε να βοηθήσουν την ασφάλεια μας, αλλά και πάλι είμαστε πολύ μακριά από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια νέα έρευνα βγήκε στην επιφάνεια από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHC), ώστε να αποδειχτεί ποια είναι η πιο επικίνδυνη θέση μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σαφή, αφού τα πίσω καθίσματα διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος.

Για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, μελετήθηκαν 117 τροχαία ατυχήματα, παράλληλα με τις αυτοψίες των συμβάντων, τις ιατρικές γνωματεύσεις αλλά και τα αστυνομικά αρχεία που συνόδευαν τα συμβάντα. Στο μεγαλύτερο κομμάτι των ατυχημάτων που μελετήθηκαν, οι πίσω επιβάτες, είτε σκοτώθηκαν, είτε τραυματίστηκαν πολύ πιο σοβαρά από τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων.

Το Insurance Institute for Highway Safety, αναφέρει στα αποτελέσματα της έρευνας πως οι βιομηχανίες έχουν αφοσιωθεί στην ασφάλεια του οδηγού και του συνοδηγού, αφού όλα τα νέα συστήματα ασφάλειας, έχουν επίκεντρο αυτούς, ενώ δεν έχει συμβεί το ίδιο και για τους πίσω επιβάτες… Τονίζουν χαρακτηριστικά, πως ακόμα και οι ζώνες των πίσω καθισμάτων δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές, και πολύ συχνά τραυματίζουν τους επιβαίνοντες.

Παράλληλα επισημαίνουν στις βιομηχανίες, να ασχοληθούν πιο πολύ με την ασφάλεια των πίσω επιβατών, και να εισάγουν νέας τεχνολογίας ζώνες καθώς και περιοριστές δύναμης ώστε να νιώσουν ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες στα αυτοκίνητα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις