Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπουμε το νέο Peugeot 308 Coupe?
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπουμε το νέο Peugeot 308 Coupe?

22/9/2022

Μπορεί το Peugeot να έχει σταματήσει την παραγωγή του RCZ εδώ και 7 χρόνια, αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο σε έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή να οραματιστεί μία κουπέ έκδοση του 308, βασισμένο σε ένα Toyota GR86. Και κάπως έτσι λοιπόν, έχουμε το Peugeot 3086!

Ιδού το Peugeot 3086

Χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας τα πάντα είναι δυνατά, αρκεί να ξέρεις να τη χειρίζεσαι. Στην περίπτωσή μας, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής «πάντρεψε» Ιαπωνία και Γαλλία και δημιούργησε ένα μοναδικό coupe, που σίγουρα αρκετοί θα ήθελα να δουν να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Παιδί» των Peugeot και Toyota

Αρχικά, Toyota και Peugeot δεν είναι τυχαίες εταιρείες μεταξύ τους. Οι δύο κολοσσοί στο παρελθόν έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για τη παραγωγή και διάθεση διαφόρων μοντέλων όπως του 108 Aygo, αλλά και ελαφρών επαγγελματικών. Η συνεργασία τους κρατάει σχεδόν 20 χρόνια, ωστόσο ένα μοντέλο επιδόσεων όπως και το εικονιζόμενο φαντάζει… όνειρο θερινής νυκτός, αφού το γαλλικό στρατόπεδο έχει εγκαταλείψει τη μάχη στη συγκεκριμένη κατηγορία εδώ και 7 χρόνια, με τελευταίο το Peugeot RCZ.

Βασισμένο στο Toyota GR86 με εμφάνιση από το Peugeot 308

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Theottle δημιούργησε ένα 308 Coupe με μπόλικα χαρακτηριστικά δανεισμένα από την εμφάνιση του γαλλικού Peugeot 308, αλλά βασισμένο στο ιαπωνικό sports-coupe Toyota GR86, εξού και η κωδική ονομασία 3086. Το μοντέλο υιοθετεί την σχεδιαστική φιλοσοφία των Γάλλων, με αιχμηρά φωτιστικά σώματα που θυμίζουν την hatch έκδοση και πλαισιώνουν την χαρακτηριστική γρίλια, ενώ από το πλάι, αν ακολουθήσεις τις έντονες γραμμές – νευρώσεις του αμαξώματος θα καταλήξεις στο πίσω μέρος με τα λεπτεπίλεπτα και κομψά LED φώτα, με τις «νυχιές» σήμα κατατεθέν πλέον της φίρμας. Η πράσινη βαφή θυμίζει ακόμα περισσότερο το 308 hatchback, με τα λογότυπα της εταιρείας να κοσμούν τα εμπρός φτερά του αμαξώματος.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε