Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μία νέα έκδοση του Crossland X θα προσφέρει στους πελάτες της η Opel, η οποία θα εξοπλίζει πλέον το μοντέλο και με υγραέριο (LPG).

Το Crossland X τώρα και με υγραέριο

16/10/2017

Μία νέα έκδοση του Crossland X θα προσφέρει στους πελάτες της η Opel, η οποία θα εξοπλίζει πλέον το μοντέλο και με υγραέριο (LPG).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει ένα τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 λίτρων, ο οποίος θα προφέρει στο μοντέλο 81 ίππους και θα συνδέεται αποκλειστικά με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.
 
Η μάρκα, η οποία πλέον είναι μέρος του PSA Group, δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις του crossover, ωστόσο σε ότι αφορά την κατανάλωση του καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα αναφέρει πως το Opel Crossland X θα χρειαστεί 8.4 λίτρα ενός πόλης, 6,0 λίτρα εκτός πόλης και 6,9 λίτρα μικτή κατανάλωση. Σε ότι αφορά την κίνηση του μοντέλου με βενζίνη αυτή ανέρχεται σε 6.8 λίτρα εντός πόλης, 4.5 λίτρα εκτός πόλης και 5.4 λίτρα μικτή κατανάλωση.
 
Όταν το CUV έχει γεμάτο τόσο το ντεπόζιτο βενζίνης, όσο και τη δεξαμενή του υγραερίου (LPG) θα είναι σε θέση να διανύσει 1.300 χιλιόμετρα δίνοντας την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να κινηθεί με πολύ μεγάλη άνεση.

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η φίρμα έχει αναπτύξει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο λέγεται πως θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο, μέσω ενός αισθητήρα εγκατεστημένο στη δεξαμενή του LPG για καλύτερη μέτρηση του εναπομένοντος καυσίμου.
 
Μια άλλη διαφορά μεταξύ του αρχικού Crossland X και αυτής της νέας έκδοσης είναι μια πρόσθετη λυχνία LED στο ταμπλό, η οποία ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο κινείται με LPG και σβήνει αυτόματα μόλις το αμάξι κινείται με βενζίνη.
 
Τέλος σε ότι αφορά το κόστος της συγκεκριμένης έκδοσης του Crossland X στην γερμανική αγορά ξεκινά από τις 21.200 ευρώ και από 22.400 ευρώ στην υψηλότερων προδιαγραφών έκδοση.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις