Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Είναι τελικά οικονομικό ένα ηλεκτρικό τώρα που αυξήθηκε το ρεύμα;

Είναι τελικά οικονομικό ένα ηλεκτρικό τώρα που αυξήθηκε το ρεύμα;

Διαβάστηκε από 14416 αναγνώστες - 10/2/2021

Ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα της ηλεκτροκίνησης, ώστε να πειστεί ο κόσμος να αφήσει τα «κανονικά» αυτοκίνητα και να πάρει ηλεκτρικό, είναι το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης του. Τώρα που το ρεύμα σκαρφαλώνει κατακόρυφα στις τιμές του, και οι τάσεις ενέργειας της Παγκόσμιας αγοράς δείχνουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, μήπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνουν ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα.

Είναι γεγονός πως το περιβάλλον μας «νοσεί» και αν δεν κάνουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στην ζωή και την καθημερινότητα μας, δύσκολα θα καταφέρουμε να το κρατήσουμε σε «ζωή». Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι βιομηχανίες αυτοκινήτων, κάνουν βίαιη μεταστροφή από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στον ηλεκτρισμό. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να μπορέσει να επικρατήσει θα πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο των υποδομών φόρτισης που θα πρέπει κάθε κράτος να δημιουργήσει, ώστε να είναι εύκολο το «γέμισμα» της μπαταρίας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ανακοινωθεί και από ιδιωτικούς αλλά και από κρατικούς φορείς, και αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο νέος προβληματισμός όμως είναι η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, που αποτελεί την «νέα πραγματικότητα» και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως, οι αυξήσεις θα συνεχιστούν!

Άλλαξε ο τρόπος χρέωσης φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Εθνική οδό

Μέχρι και πριν λίγο διάστημα η χρέωση για φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου γινόταν με βάση τον χρόνο φόρτισης. Αρχικά πλήρωνες ένα αντίτιμο 2.5 ευρώ και για κάθε λεπτό χρεωνόσουν επιπλέον 0.25 ευρώ. Τώρα η χρέωση γίνεται με διαφορετικό τρόπο, αφού πλέον πρέπει να κατεβάσεις εφαρμογή στο κινητό σου, να καταχωρήσεις τα προσωπικά σου στοιχεία αλλά και της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας σου και να χρεωθείς την φόρτιση με την kWh η οποία κοστίζει 0.62 ευρώ.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου αυξάνει και την τιμή του ρεύματος

Το τελευταίο διάστημα θα έχεις ακούσει για την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αύξηση στην τιμή των τιμολογίων του ρεύματος, αφού για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος διεθνώς, χρησιμοποιούν κατά κόρον τα κράτη, το φυσικό αέριο. Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί και να σταθεροποιηθεί η τιμή του, και σε αυτό το συμπέρασμα βοηθούν οι αυξήσεις στην τιμή του, έως και πάνω από 100% το τελευταίο διάστημα.

Κάθε μέρα οι ανάγκες κατανάλωσης ρεύματος αυξάνονται

Η «στροφή» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει ήδη αυξήσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σε κάθε κράτος και αυτό, είναι πιο εμφανές στις χώρες που ήδη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Στα επόμενα χρόνια οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν, όσο ο κόσμος θα αγοράζει όλο και πιο πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όταν θα αυξηθούν λοιπόν οι ανάγκες ακόμα πιο πολύ, ποιος μπορεί να μας βεβαιώσει πως δεν θα προστεθούν και αυξήσεις αισχροκέρδειας για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος;

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν επαρκούν
Έχουμε γράψει δεκάδες φορές μέχρι και τώρα πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν καθαρά, όταν η φόρτιση τους θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι χώρες ακόμα δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες που έχουμε σε ηλεκτρικό ρεύμα. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε