Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών σε περιπτώσεις αγοραπωλησίας αυτοκινήτων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν απάτες με τη μέθοδο της ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελιών.

Εξαρθρώθηκε σπείρα για απάτες οχημάτων

19/4/2018

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών σε περιπτώσεις αγοραπωλησίας αυτοκινήτων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο οργανωμένης και άριστα συντονισμένης, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 18-04-2018 στις περιοχές Βλυχό - Μεγάρων - Αττικής, Ζευγολατιό - Κορινθίας, Κουτσοπόδι – ¶ργους και Νέας Κίου – Αργολίδος, συνελήφθησαν 33 ημεδαποί (ηλικίας από 19 έως 72 ετών), μεταξύ των οποίων οι πέντε 5 αρχηγοί, δεκατέσσερα 14 από τα 18 βασικά μέλη της οργάνωση και 15 από τα 38 περιφερειακά μέλη. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα  από τα βασικά μέλη και 23 από τα περιφερειακά μέλη (ηλικίας από 22 έως 71 ετών).
 
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από το έτος 2015, μέχρι και σήμερα , έχουν διαπράξει περισσότερες από 237 αξιόποινες πράξεις, έχοντας κατ αυτόν τον τρόπο αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ τα 2.000.000 ευρώ.
 
Τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν απάτες με τη μέθοδο της ανάρτησης ψευδών αγγελιών πώλησης οχημάτων σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελιών. Συγκεκριμένα έθεταν προς πώληση οχήματα παντός τύπου, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας των υποψήφιων αγοραστών που αναζητούν κάποιο όχημα και πιο συγκεκριμένα, αναρτούσαν προς πώληση, οχήματα παλαιάς και νέας τεχνολογίας, οικονομικά και πολυτελή, μηχανές μικρού και μεγάλου κυβισμού, αυτοκίνητα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ., τροχόσπιτα, αγροτικούς ελκυστήρες (τρακτέρ), νταλίκες, επικαθήμενα, ανατρεπόμενες καρότσες, μηχανήματα έργων, φορτωτές, κλαρκ, σκάφη αναψυχής κ.α.
 
Στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, την κατοχύρωσή του λόγω της μεγάλης ζήτησής του από έτερους υποψήφιους αγοραστές και τη διαγραφή της αγγελίας πώλησης, ενώ πολλές φορές αποσπούσαν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με τη χρήση διάφορων προσχημάτων, όπως η πληρωμή Φ.Π.Α., έκδοση τιμολογίων, πληρωμή των μεταφορικών εξόδων, πληρωμή των εξόδων μεταβίβασης.
 
Τα τεράστια οικονομικά οφέλη που αποκόμιζαν τα νομιμοποιούσαν α) με παντός τύπου αγορές (πολυτελή οχήματα, ανέγερση κατοικιών, πολλαπλές αγορές), β) με πολλαπλές επισκέψεις σε χώρους τυχερών παιγνίων όπου ξόδευαν μεγάλα ποσά, γ) με εικονικές αγορές μεγάλου ύψους σε επιχειρήσεις και δ) με την ίδρυση και τη χρηματοδότηση υπαρκτών ή εικονικών εταιρειών και επιχειρήσεων.
 
Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε (29) οικίες συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των 15.757 ευρώ,
  • έξι (6) κυνηγητικά όπλα,
  • ένα (1) πιστόλι αερίου κρότου,
  • ένα (1) περίστροφο αερίου κρότου,
  • δέκα οκτώ οχήματα, εκ των οποίων δυο Δ.Χ.Φ. και μια μοτοσυκλέτα,
  • μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
  • πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων και τραπεζικών καρτών,
  • μεγάλος αριθμός εγγράφων, υπεύθυνων δηλώσεων και παραστατικών μεταβιβάσεων,
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων μεταφοράς ποσών, λογαριασμών κ.λπ.,
  • κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή,
  • ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αντικείμενα,
  • υπολογιστές, tablet και laptop.
 
Τέλος να σημειωθεί πως πλούσιο είναι και το ποινικό παρελθόν της πλειοψηφίας των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοιας φύσεως αδικήματα, ενώ οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις