Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έρευνα: Τα ελαστικά θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

5/12/2019

Μια νέα έρευνα ήρθε στο προσκήνιο, που αποδεικνύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξήσουν την αυτονομία τους, μέσω των ελαστικών τους. Η λύση βρίσκεται στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την στιγμή στην ηλεκτροκίνηση, είναι η πραγματική αυτονομία που μπορούν να έχουν αυτά τα αυτοκίνητα. Έτσι λοιπόν οι βιομηχανίες, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ, για την εξέλιξη των μπαταριών αλλά και τεχνολογιών που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία στα οχήματα τους.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας (Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης), παρουσίασε μια μελέτη της, όπου αποδεικνύει πως τα ελαστικά μπορούν να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια και να φορτίζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας θα βοηθήσει κατά πολύ τις βιομηχανίες, να αυξήσουν την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δίνοντας λύση στο ουσιαστικό πρόβλημα τους.
Παράλληλα θα χρειαστεί και ανάπτυξη των ελαστικών για τα αυτοκίνητα, αφού θα είναι εφοδιασμένα με ειδικές συσκευές αλλά και αισθητήρες που θα διατηρούν ιδανικές τις συνθήκες πίεσης, ώστε να μπορεί να παραχθεί η ηλεκτρική ενέργεια. Το ερευνητικό πρόγραμμα της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Επιστήμης και Τεχνολογίας, τονίζει πως η παγκόσμια βιομηχανία θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιες τεχνολογίες τα επόμενα κιόλας χρόνια.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις