Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο εργοστάσιό της στη Γαλλία θα κατασκευάσει ένα από τα ηλεκτρικά οχήματά της η Mercedes.

«Γαλλικό» ηλεκτρικό από τη Mercedes

21/5/2018

Το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να επενδύσει η Daimler, η οποία έχει στα πλάνα της να κατασκευάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπό το σήμα της Mercedes, υπεύθυνο για την κατασκευή του οποίου θα είναι το εργοστάσιο της μάρκας στο Hambach της Γαλλίας. Δείτε περισσότερα.

Το νέο αυτοκίνητο που θα αποτελέσει ένα μέρος του ηλεκτρικού στόλου που αναμένεται να φέρει στους δρόμους η Mercedes, θα πρόκειται για ένα compact μοντέλο που φέρει λογότυπο «EQ» και θα κατασκευαστεί μαζί με την ηλεκτρική έκδοση του Smart ForTwo.
 
Η εταιρεία αρνήθηκε να αναφέρει πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου, ωστόσο όταν αυτό συμβεί θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της Mercedes που θα έχει κατασκευαστεί στη Γαλλία.

Η Daimler σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 10 ηλεκτρικά οχήματα με τα σήματα των Mercedes και Smart μέχρι το 2022, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το 15% έως 25% των παγκόσμιων πωλήσεων της Mercedes μέχρι το 2025. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως από το 2020, η Smart θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα.
 
Για αυτό το λόγο η Mercedes προσαρμόζει τις βάσεις των οχημάτων της έτσι ώστε να μπορεί μαζικά να παράγει ηλεκτρικές παραλλαγές στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου ή υβριδικά, επιτρέποντας της με αυτό τον τρόπο να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή της αν η ζήτηση αυξάνεται, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το πρώτο μοντέλο της Mercedes υπό το σήμα EQ θα είναι το EQC, ένα μεσαίο SUV, το οποίο αναμένεται να παραχθεί στο εργοστάσιο της Daimler στη Βρέμη της Γερμανίας τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις