Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδού ο πιο ισχυρός κινητήρας diesel σε όλο τον πλανήτη

27/1/2020

Αμέτρητες συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα για τους κινητήρες diesel και για το μέλλον τους. Αν και το σημαντικότερο πλεονέκτημα των πετρελαιοκινητήρων είναι η οικονομία καυσίμου, αυτή την φορά θα δούμε ποιος είναι ο πιο ισχυρός που έχει κατασκευαστεί μέχρι και σήμερα.

Και αν μέχρι εδώ έχεις ήδη αρχίσει να σκέπτεσαι διάφορους κινητήρες αυτοκινήτου, σε μέγεθος «ντουλάπας» που εφοδιάστηκαν αρκετά μοντέλα μέχρι και σήμερα, ο πιο ισχυρός από όλους αυτούς, δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο. Κι αυτό, γιατί θα μπορούσε να χωρέσει μόνο σε ένα μηχανοστάσιο πλοίου, αφού το μήκος του ξεπερνά τα 26 μέτρα…

Ο ξακουστός πλέον Wartsila 14RT-flex96C, έχει διαστάσεις μιας μεγάλης πολυκατοικίας και βάρος 2.300 τόνων. Ο Φιλανδικής σχεδίασης diesel κινητήρας κατασκευάστηκε στην Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο του 2012, και είναι και επίσημα ο ισχυρότερος κινητήρας πετρελαίου. Ο δίχρονος turbo κινητήρας, έχει 14 κυλίνδρους σε σειρά ενώ η συνολική του χωρητικότητα είναι 1.820 lt και αποδίδει 107.000 ίππους στις 102 σ.α.λ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις