Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Και αμιγώς ηλεκτρικό το νέο Opel Astra

3/9/2021

Η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι το νέο Opel Astra θα προσφέρεται και σε μια αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση που θα έρθει στις αγορές το 2023, σαν μέρος της στρατηγικής πλήρους εξηλεκτρισμού όλων των μοντέλων της μέχρι το 2028.

Η ολοκαίνουργια έκτη γενιά L του Opel Astra, αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2021, με την εταιρεία να ανακοινώνει αρχικά ότι το αυτοκίνητο θα ήταν διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και plug-in υβριδικές εκδόσεις. To νέο Opel Astra, μοιράζεται την πλατφόρμα αρχιτεκτονικής EMP2 με το Peugeot 308 και το DS 4. Η πλατφόρμα αυτή, δεν είχε σχεδιαστεί αρχικά για να υποστηρίξει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, παρόλα αυτά φαίνεται ότι η Stellantis κατάφερε να προσαρμόσει μία μεγαλύτερη μπαταρία και ηλεκτρικούς κινητήρες πάνω της, μεταμορφώνοντας τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στην αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα αρχιτεκτονικής e-VMP. 


Tο Opel Visor να κλέβει τις εντυπώσεις στο μπροστινό μέρος

Tο Opel Visor να κλέβει τις εντυπώσεις στο μπροστινό μέρος

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Με την ανακοίνωση λοιπόν της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης με το όνομα Astra-e, o CEO της OPEL Uwe Hochgeschurtz δήλωσε ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία θα προσφέρει για το ίδιο μοντέλο τόσο plug-in υβριδική έκδοση αλλά και αμιγώς ηλεκτρική κάνοντας το Opel Astra L, το μοντέλο με τη μεγαλύτερη γκάμα κινητήριων συνόλων που έχει βγάλει ποτέ η Opel.

Tο νέο Opel Astra-e που θα δούμε το 2023, θα έχει τις ίδιες στυλιστικές γραμμές του κανονικού Astra

Tο νέο Opel Astra-e που θα δούμε το 2023, θα έχει τις ίδιες στυλιστικές γραμμές του κανονικού Astra

 
Το νέο Opel Astra-e θα έρθει να συμπληρώσει την ηλεκτρική γκάμα η οποία αποτελείται από τα Rocks-e, Corsa-e, Μokka-e, Combo e-life και Vivaro e-life. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα έτσι και το νέο Opel Astra-e που θα δούμε το 2023, θα έχει τις ίδιες στυλιστικές γραμμές του κανονικού Astra, με το Opel Visor να κλέβει τις εντυπώσεις στο μπροστινό μέρος και με το καλόγουστο σχεδιαστικά αμάξωμα που τραβάει το μάτι με τις εντυπωσιακές γωνίες. Στο εσωτερικό θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η κονσόλα Pure Panel, η οποία αποτελείται από δυο οθόνες 10 ιντσών, με την μία από αυτές να λειτουργεί σαν πίνακας οργάνων, ενώ η δεύτερη αναλαμβάνει τον ρόλο του infotainment. Ενδεχομένως να μπορούσαμε να δούμε και μία πιο σπορ OPC έκδοση του Opel Astra-e στο μέλλον, με μία πιο εξειδικευμένη ανάρτηση και ελαφρώς πιο επιθετικές γραμμές.

Στο δεσπόζει η κονσόλα Pure Panel, η οποία αποτελείται από δυο οθόνες δέκα ιντσών

Στο δεσπόζει η κονσόλα Pure Panel, η οποία αποτελείται από δυο οθόνες δέκα ιντσών

 
Η ηλεκτρική έκδοση λοιπόν έρχεται να προστεθεί σε μία εκτενή γκάμα κινητήρων εσωτερικής καύσης που ξεκινάνε από τους 110 και φτάνουν ως τους 225 ίππους για τις εκδόσεις που εξοπλίζονται και με τον ηλεκτροκινητήρα.
 
Το νέο Opel Astra L το περιμένουμε στις αρχές του 2022 ενώ η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Astra-e θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2023.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε