Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κάμερες καταγράφουν οδηγούς με κινητά στα χέρια

Κάμερες καταγράφουν οδηγούς με κινητά στα χέρια

Διαβάστηκε από 14883 αναγνώστες - 4/10/2023

Αποτελεί την πιο άσχημη αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών σε όλο τον κόσμο. Η χρήση κινητού κατά την διάρκεια οδήγησης, είναι από τις πρώτες αιτίες ατυχημάτων σε όλο τον κόσμο, αλλά θα λάβει τέλος μετά την τεχνολογία ανίχνευσης κινητών, που πρόσφατα δοκιμάστηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, η πιο επικίνδυνη συνήθεια κατά την διάρκεια οδήγησης, είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως το κινητό είναι μια από τις πιο συνήθεις αιτίες για τα ατυχήματα, σε όλο τον κόσμο. Και αφού οι οδηγοί δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή, τότε θα έρθουν οι κάμερες που θα ξετρυπώνουν τον οδηγό και θα του στέλνουν την κλήση στο σπίτι

Νέο σύστημα παρακολούθησης με διπλή κάμερα

Ένα νέο σύστημα με διπλές κάμερες έχει ξεκινήσει να καταγράφει την χρήση κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Το σύστημα αυτό αποτελείται από δύο κάμερες. Η μια φωτογραφίζει την πινακίδα κυκλοφορίας και η άλλη το παρμπρίζ. Μέσω της παράλληλης φωτογράφισης το σύστημα αποστέλλει τα στοιχεία στο ειδικό τμήμα της αστυνομίας, και με την βεβαίωση της παρανομίας, αποστέλλεται το πρόστιμο.

Τεχνητή νοημοσύνη καταγράφει τα πάντα

Οι κάμερες αυτές λειτουργούν με εξελιγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, για να μπορεί να καταλάβει αν ο οδηγός που καταγράφει έχει στα χέρια του κινητό τηλέφωνο ή αν προσέχει στο δρόμο. Μάλιστα, μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και τους οδηγούς που προσπαθούν να κρύψουν το κινητό τους τηλέφωνο για να μην είναι ορατό. Οι διπλές αυτές κάμερες έχουν την δυνατότητα να καταγράψουν ακόμη και αν τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα.

Στην Αγγλία και Αυστραλία οι πρώτες δοκιμές

Στην Αυστραλία, ξεκίνησε αρχικά αυτό το σύστημα εντοπισμού των οδηγών που οδηγούν και χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Μέσα σε διάστημα 6 μηνών, 100.000 οδηγοί βρήκαν στο σπίτι τους ένα πρόστιμο για παράνομη χρήση κινητού. Η Αγγλία είναι η δεύτερη χώρα που ξεκίνησε να δοκιμάζει τις συγκεκριμένες κάμερες. Η πιλοτική δοκιμή στην Αγγλία ενεργοποίησε μόνο μια κάμερα σε έναν δρόμο για διάστημα 6 μηνών. Το αποτέλεσμα ήταν 15.000 οδηγοί καταγράφηκαν να κρατούν το κινητό τους ενώ οδηγούν σε αυτοκινητόδρομο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Οι έξυπνες κάμερες μπορούν να μειώσουν τα ατυχήματα

Αν οι συγκεκριμένες κάμερες υιοθετηθούν ως σύστημα της Τροχαίας σε όλες τις χώρες του πλανήτη, τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακά. Ας αναλογιστούμε πως τα κινητά τηλέφωνα είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων σε κάθε χώρα, και οι κάμερες αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ώστε να μειωθούν δραστικά τα ατυχήματα παντού. 
 

Οι "έξυπνες" κάμερες που σε τραβούν φωτογραφία και σου στέλνουν κλήση!  
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τσακώσει ακόμα και τους πιο πονηρούς. 
Πάνω από 100.000 οι παραβάτες στην Αυστραλία και 15.000 στην Αγγλία. 
Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να μειώσουν τα ατυχήματα.  
Συμφωνείς ή διαφωνείς με τον "Μεγάλο Αδερφό"; 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις