autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Πρόστιμο 20 ευρώ για άσκοπη χρήση κόρνας

Διαβάστηκε από 20364 αναγνώστες - 4/11/2024
Πρόστιμο 20 ευρώ για άσκοπη χρήση κόρνας

Στο Περού κατάσχουν αυτοκίνητα για άσκοπη χρήση κόρνας από το 2009 κι εμείς εδώ παλεύουμε να καταπολεμήσουμε τους «εθισμένους » στην κόρνα, με πρόστιμα των 20 ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο θόρυβος που δημιουργείται από τη συνεχή χρήση της επηρεάζει την καρδιά και τα νεύρα.

Η χρήση της κόρνας, ειδικά στις αστικές περιοχές, πάει σύννεφο σε καθημερινή βάση. Η βιασύνη κι η έλλειψη υπομονής είναι οι κύριες αιτίες, που οι περισσότεροι οδηγοί διεθνώς πατάνε την κόρνα για το παραμικρό. Ο ΚΟΚ, σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, αναφέρει πως η κόρνα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση αποτροπής κινδύνου! Όχι, το να χαιρετήσεις το γνωστό σου δεν είναι λόγος να κορνάρεις

Η άσκοπη χρήση κόρνας ευθύνεται για την αύξηση των καρδιακών και της πίεσης.

Σύμφωνα με μεγάλες παγκόσμιες έρευνες, η ηχορύπανση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση, με τους Ευρωπαίους να χάνουν εξαιτίας της περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια υγιούς ζωής τον χρόνο. Η άσκοπη χρήση κόρνας αυξάνει στο έπακρο τα επίπεδα της ηχορύπανσης, με αποτέλεσμα να ευθύνεται κι αυτή για την αύξηση καρδιακών προβλημάτων και πίεσης. Εκτός από την καρδιά και την πίεση, ο θόρυβος επηρεάζει επίσης τον ύπνο, αυξάνει το στρες και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε διαβήτη. 

Θα πληρώσεις 20 ευρώ για άσκοπη χρήση κόρνας.

Στην Ελλάδα, η άσκοπη χρήση κόρνας έχει πρόστιμο 20 ευρώ. Βέβαια για να σε γράψει η τροχαία θα πρέπει να υπάρχει πινακίδα που να απαγορεύει το κορνάρισμα ή να είσαι κοντά στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική, το πρόστιμο για άσκοπο κορνάρισμα είναι πάνω από 250 δολάρια.

Το συνεχόμενο πάτημα κόρνας επηρεάζει τα νεύρα και τη κρίση των άλλων οδηγών.

Μπορεί οι περισσότεροι οδηγοί να πιστεύουν ότι το συνεχόμενο κορνάρισμα θα «ξυπνήσει» το μπροστινό οδηγό, αλλά κάνουν τεράστιο λάθος. Σύμφωνα με έρευνες ευρωπαϊκών οργανισμών οδικής ασφάλειας, το έντονο κορνάρισμα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι οδηγοί που «τρώνε» το κορνάρισμα, τις περισσότερες φορές τρομάζουν, χάνουν τη ψυχραιμία τους κι αντιδρούν ακόμα πιο αργά και αψυχολόγητα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η άσκοπη συνεχόμενη χρήση κόρνας οδηγεί σε αυξημένα νεύρα και έντονο road rage, που καταλήγει σε αστυνομικά τμήματα, νοσοκομεία και δικαστήρια.

Στο Περού κατάσχουν το αυτοκίνητο για άσκοπη χρήση κόρνας

«Post Verba Verbera» (όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος) σκέφτηκαν οι αρμόδιες αρχές του Περού κι από το 2009 όποιον πιάσουν να κορνάρει χωρίς λόγο, του κατάσχουν το αυτοκίνητο με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα την ίδια τακτική φαίνεται να σκέφτονται να ακολουθήσουν και υπερπληθυσμιακές χώρες, όπως η Ινδία, που η χρήση της κόρνας είναι τόσο έντονη, ώστε οι εταιρίες αναγκάζονται να βάλουν πιο ενισχυμένες κόρνες για να αντέχουν.
 
Σίγουρα, η κόρνα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να μας σώσει από δυσάρεστες καταστάσεις. Όμως πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και σύνεση, ώστε να μην δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και road rage. Βέβαια πάντα κάποιος θα βρεθεί να πει (κι ίσως όχι άδικα): Αφού δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά, θα πατάω κόρνα μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε