Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κλείνεις τους καθρέφτες στο παρκάρισμα; Κινδυνεύεις περισσότερο να σε τρακάρουν!

Κλείνεις τους καθρέφτες στο παρκάρισμα; Κινδυνεύεις περισσότερο να σε τρακάρουν!

20/2/2024

Στα παλιότερα αυτοκίνητα οι καθρέφτες ήταν μικροί, επομένως δεν υπήρχε η ανάγκη να τους κλείνουμε πάντα στο παρκάρισμα. Πλέον τα αυτοκίνητα και οι καθρέφτες τους είναι πιο ογκώδη. Είναι όμως πάντα καλύτερο να κλείνουμε τους καθρέφτες στο παρκάρισμα;

Αξιζει να μαθετε

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερους καθρέφτες

Τα παλιότερα αυτοκίνητα, ειδικά μέχρι και τη δεκαετία του Ά80, ήταν πιο μικρά σε μέγεθος, και συνεπώς είχαν και μικρότερους εξωτερικούς καθρέφτες. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ογκώδη, γεγονός που σημαίνει ότι και οι καθρέφτες τους έχουν γίνει μεγαλύτεροι σε μέγεθος. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον οι καθρέφτες των περισσότερων καινούργιων αυτοκινήτων βγαίνουν αναδιπλούμενοι.
 

Πρέπει να κλείνουμε τους καθρέφτες στο παρκάρισμα ή όχι;

Με τους αναδιπλούμενους καθρέφτες εξοικονομείται πολύτιμος χώρος στους δρόμους, οι οποίοι πλέον θεωρούνται στενοί, αφού τα αυτοκίνητα ολοένα και γίνονται μεγαλύτερα. Ωστόσο, στους περισσότερους είναι άγνωστο ότι μπορούν να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο όταν κλείνουμε τους καθρέφτες. Σε μερικές περιπτώσεις, το να τους αφήσουμε ανοιχτούς μπορεί να μας γλιτώσει από σοβαρές ζημιές.
 

Όταν παρκάρεις παράλληλα στον δρόμο, οι καθρέφτες δεν πρέπει να κλείνουν

Μπορεί να σου ακουστεί παράδοξο, αλλά αν έχεις παρκάρει παράλληλα (το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο) και έχεις αφήσει τους καθρέφτες ανοιχτούς, τότε στο μάτι των διερχόμενων οδηγών το μέγεθος του αυτοκινήτου φαίνεται μεγαλύτερο. Έτσι, οι οδηγοί που περνάνε προσέχουν υποσυνείδητα περισσότερο τον όγκο του και φροντίζουν να κρατούν περισσότερη απόσταση από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται πιο σοβαρές ζημιές.
 

Στο κάθετο παρκάρισμα είναι καλό να κλείνουν οι καθρέφτες

Από την άλλη μεριά, όταν παρκάρουμε κάθετα (το ένα αυτοκίνητο δίπλα στο άλλο), τότε είναι καλύτερο να κλείνουμε τους καθρέφτες, αφού έτσι όσοι παρκάρουν δίπλα μας έχουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων όταν θέλουν να μπουν στο αυτοκίνητο. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να γρατσουνιστούν οι καθρέφτες, αλλά και οι πόρτες. Η αναδίπλωση των καθρεφτών στο κάθετο παρκάρισμα γίνεται ακόμη πιο αναγκαία στα κλειστά πάρκινγκ, όπου ο χώρος που αναλογεί στο κάθε αυτοκίνητο είναι περιορισμένος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε