Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην κατοχύρωση της ονομασίας «LQ», προχώρησε η Lexus.

Με την ονομασία LQ η ναυαρχίδα της Lexus;

16/5/2018

Στην κατοχύρωση της ονομασίας «LQ», προχώρησε η Lexus η οποία όπως φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί για ένα επερχόμενο SUV μοντέλο, το οποίο θα είναι ταυτόχρονα και η νέα της ναυαρχίδα.

Αν αυτά τα στοιχεία που αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού επιβεβαιωθούν τότε πρέπει να μιλάμε πως η ιαπωνική μάρκα κάνει σχέδια για να φέρει ένα μοντέλο παραγωγής βασιζόμενο στο πρωτότυπο LF-1 Limitless, το οποίο είχε παρουσιάσει λίγους μήνες νωρίτερα στην έκθεση του Ντιτρόιτ.
 
Το LF-1 Limitless σχεδιάστηκε για το μοντέλο που θα τοποθετηθεί πάνω από το RX στη γκάμα της Lexus, πλάι δηλαδή στο ανανεωμένο σεντάν, το LS και θα αποτελεί τη νέα γενιά του Lexus LX. Το concept έχει μήκος 5.014 χλστ., όντας κοντύτερο κατά 20 εκ. από το LS. Το πλάτος είναι στα 1.986 χλστ., το ύψος στα 1.605 χλστ., ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.974 χλστ.

Υπεύθυνη για τη μορφή του LF-1 Limitless είναι η σχεδιαστική ομάδα της Καλιφόρνια, με το τελικό αποτέλεσμα να παραπέμπει σε coupe. Προφανώς αυτό θα περάσει και στην παραγωγή, οπότε το μοντέλο της Lexus θα ανταγωνιστεί τις μελλοντικές γενιές μοντέλων όπως η BMW X6 και η Mercedes GLS Coupe, αλλά και το επερχόμενο Audi Q8.
 
Πλήρης από καινοτομίες είναι και η καμπίνα, όπου οι λειτουργίες του κινητήρα και του κιβωτίου μπορούν να ελεγχθούν από το τιμόνι. Η Lexus είχε τονίσει πως υπάρχει και «λειτουργία σοφέρ», όπου το LF-1 Limitless αναλαμβάνει τον έλεγχο σε μία αυτονομία επιπέδου Level 5.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αν η Lexus αποφασίσει να φέρει στη παραγωγή το LQ βασιζόμενο στο LF-1 Limitless μπορεί να το τροφοδοτήσει από μια σειρά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των κυψελών υδρογόνου, των plug-in hybrid τεχνολογιών, αλλά και του αμιγώς ηλεκτροκίνητου συστήματος, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι επιβεβαιωμένο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις