Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μεταχειρισμένο από «πρώτο χέρι». Αρκεί μόνο αυτό;

Μεταχειρισμένο από «πρώτο χέρι». Αρκεί μόνο αυτό;

16/12/2023

Όταν θες να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, η φράση «ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης» στην περιγραφή της αγγελίας είναι σίγουρα ένα καλό σημάδι για την κατάσταση του οχήματος. Ισχύει αυτό στην πραγματικότητα, ή είναι άλλο ένα «ταμπού» στα μεταχειρισμένα;

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από 1 ιδιώτη: Είναι σίγουρο ότι θα είναι καλό;

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, μια συχνή ερώτηση που έχουμε αφορά στον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν είναι ιδιώτης, και μάλιστα είχε το αυτοκίνητο από καινούργιο, τότε η περίπτωση που έχουμε μπροστά μας φαντάζει ιδανική. Ισχύει πάντα αυτό όμως; Σε συνέχεια του πρόσφατου άρθρου σχετικά με το αν παίζουν πράγματι μεγάλο ρόλο τα χιλιόμετρα σε ένα μεταχειρισμένο, αναλύουμε το αν θα πρέπει εστιάζεις αποκλειστικά σε αυτοκίνητα με έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι ΟΚ μόνο και μόνο επειδή το είχε ιδιώτης;

Δυστυχώς η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών μας έχει ωθήσει στο να προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία από όπου μπορούμε. Ως εκ τούτου, πολλοί αμελούν τη συντήρηση του αυτοκινήτου τους, παραλείποντας να κάνουν service στην ώρα τους. Σε άλλες περιπτώσεις δεν γίνεται αντικατάσταση των εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί, αφού το όχημα «τσουλάει ακόμα».

Η πικρή αλήθεια είναι πως όταν έχουμε φτάσει σε σημείο να… τρέμουμε τα εβδομαδιαία έξοδα του super market, η τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου ακούγεται σαν ανέκδοτο. Όμως, αν αμελείς τα service και τις επισκευές, τότε οι ζημιές πολλαπλασιάζονται, τόσο σε αριθμό όσο και σε σπουδαιότητα.

Δεν παίζει ρόλο μόνο η συντήρηση, αλλά και το συνεργείο

Εκτός αυτού, πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν παίζει ρόλο μόνο το πότε γίνεται η συντήρηση σε ένα αυτοκίνητο, αλλά και το ποιος την κάνει. Δυστυχώς όλοι έχουμε εμπειρία από κακά συνεργεία, τα οποία μπορεί μεν να είναι πιο φθηνά, αλλά ενδέχεται να μην κάνουν σωστή εργασία, να χρησιμοποιούν ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας και να κάνουν διάφορες «πατέντες», οι οποίες θα δουλέψουν προσωρινά (στην καλύτερη περίπτωση).

Έρχεται λοιπόν η στιγμή να αγοράσεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, και βρίσκεις μια «ευκαιρία», με έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη. Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι πράγματι σε καλή κατάσταση;

Βιβλίο service: Η απόδειξη της καλής συντήρησης του αυτοκινήτου

Το έχουμε αναφέρει τόσες φορές που έχει ξεθωριάσει το πληκτρολόγιο, και θα το πούμε πάλι. Το σωστά συμπληρωμένο βιβλίο service είναι η μόνη απόδειξη πως το αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί σωστά στο παρελθόν από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, όσοι και αν ήταν αυτοί.

Μέσω αυτού του εντύπου θα δεις ποιες εργασίες συντήρησης έχουν πραγματοποιηθεί και πότε, κάτι που θα σε βοηθήσει στο να έχεις μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το όχημα, η οποία βέβαια θα επιβεβαιωθεί με φυσικό έλεγχο από δικό σου μηχανικό.

Εκτός αυτού, μέσω του βιβλίου service θα μάθεις την επωνυμία του συνεργείου που επισκεύαζε το όχημα, και κατ επέκταση θα μπορέσεις να βρεις αξιολογήσεις στο διαδίκτυο.

Εσύ τι πιστεύεις; Δίνεις περισσότερη σημασία στο πόσους ιδιοκτήτες είχε ένα όχημα στο παρελθόν, ή στο ιστορικό συντήρησης και στη γενικότερη κατάστασή του; Σου αρκεί απλά το «πρώτο χέρι» όταν ψάχνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;
 
Είσαι σίγουρος ότι είναι ΟΚ μόνο και μόνο επειδή το είχε ένας ιδιώτης;
Πιο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή συντήρηση παρά η καλή εικόνα.
Δώσε βάση σε τι συνεργείο πήγαινε, και έλεγξε τη φήμη του.
Τι προτιμάς; Αυτοκίνητο από 1 ιδιοκτήτη και να θέλει «μαζέματα», ή να έχει αλλάξει 2-3 χέρια αλλά να είναι σε κατάσταση «βιτρίνας»;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις