Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέα Έρευνα: Τα θερμαινόμενα καθίσματα καταστρέφουν το σπέρμα

20/1/2020

Μια νέα έρευνα βγήκε στην επιφάνεια, η οποία προσπαθεί να αποδείξει πως τα θερμαινόμενα καθίσματα στα αυτοκίνητα, μπορούν να βλάψουν το ανδρικό σπέρμα. Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί αυτό να συμβεί και πως μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου?

Όσοι από εμάς, έχουμε την τύχη να οδηγήσουμε αυτοκίνητο με θερμαινόμενο κάθισμα, ξέρουμε πόσο απολαυστικό είναι, ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Για κάποιους είναι ήδη μια συνήθεια, που την ακολουθούν ακόμα και όταν δεν έχει πολύ έντονο κρύο, ως «παραλλαγή» του κλιματισμού.

Μια νέα έρευνα ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility, θέλοντας να αποδείξει πως η χρήση του επηρεάζει αρνητικά την ανδρική γονιμότητα. Η έρευνα αναφέρει πως η χρήση άνω των 90 λεπτών του θερμαινόμενο καθίσματος, ανεβάζει την θερμοκρασία του όσχεου, και καταστρέφει το σπέρμα.  

Η μελέτη της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (American Society for Reproductive Medicine), καταλήγει πως η συχνή χρήση του θερμαινόμενου καθίσματος, είναι ένας ακόμα λόγος για να επηρεαστεί η γονιμότητα του σπέρματος. Η αλήθεια είναι πως γενικότερα η μεγάλη θερμοκρασία στο όσχεο, επηρεάζει αρνητικά το σπέρμα και είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι με προβληματικό σπέρμα.

Οι ερευνητές πάντως του Reuters Health, δηλώνουν πως μόνο η μακροχρόνια χρήση θα μπορούσε να επηρεάσει και ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν τέτοιου είδους συμπεράσματα. Με προσοχή και σύνεση λοιπόν…
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις