Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Νέα Mercedes-AMG Mythos PureSpeed
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes-AMG Mythos PureSpeed

23/5/2024

Θα μπουν σε παραγωγή μόνο 250 αυτοκίνητα
Έχει halo σαν μονοθέσιο της Formula 1
Με V8 μοτέρ ισχύος 585 ή 816 ίππων

Θα μπουν σε παραγωγή μόνο 250 αυτοκίνητα

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της νέας, εξαιρετικά πολυτελούς οικογένειας «Mythos» με το όνομα PureSpeed. Πρόκειται για ένα διθέσιο roadster που εμπνέεται από τα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρείας και τη Formula 1. Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη σε μόλις 250 μονάδες, και θα πουληθεί αποκλειστικά σε πιστούς πελάτες και συλλέκτες της Mercedes.

Έχει halo σαν μονοθέσιο της Formula 1

Το PureSpeed έχει ως βάση τη Mercedes-AMG SL, αφού υιοθετεί τα ίδια φωτιστικά σώματα και την ίδια σιλουέτα. Η μπροστινή όψη του διαφέρει καθώς αντί για την παραδοσιακή γρίλια της Mercedes-AMG, διαθέτει ένα καρχαροειδές ρύγχος και μια γρίλια πιο χαμηλά με την επιγραφή "AMG" σε λευκά γράμματα.

Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει παρμπρίζ, αλλά είναι εξοπλισμένο με ένα μαύρο halo παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια της Formula 1. Τα προστατευτικά πίσω από τα καθίσματα θυμίζουν την 300 SLR των Stirling Moss και Denis Jenkinson, η οποία κέρδισε το Mille Miglia το 1955. Η βαφή του αυτοκινήτου, που περνάει από το κόκκινο στο γκρι, αναφέρεται στη Mercedes που νίκησε το Targa Florio το 1924, ενώ το «10» στο πλάι είναι το νούμερο που φορούσε το αυτοκίνητο στον ίδιο αγώνα.

Με V8 μοτέρ ισχύος 585 ή 816 ίππων

Η Mercedes δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πληροφορίες για τον κινητήρα του PureSpeed. Ωστόσο, η έκδοση παραγωγής πιθανόν να χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα των 585 ίππων της SL 63. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να διαθέτει το υβριδικό σύνολο με τον V8 κινητήρα των 816 ίππων της SL 63 S E Performance.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις